24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal„U“ Craiova - Sepsi l Laszlo Balint şi Mirko Pigliacelli sunt optimişti (video)

„U“ Craiova – Sepsi l Laszlo Balint şi Mirko Pigliacelli sunt optimişti (video)

-

Universitatea Craiova debutează în noul sezon din Superligă într-o dispută cu Sepsi Sf. Gheorghe. Partida este programată vineri, 15 iulie, de la ora 21.30, pe stadionul „Ion Oblemenco“.

Antrenorul Ştiinţei, Laszlo Balint, a afirmat că se aşteaptă la o partidă foarte dificilă contra covăsnenilor, dar are încredere în alb-albaştri. Acesta se bazează pe faptul că pregătirea din Austria a decurs conform planului şi aşteptărilor. El mizează şi pe dorinţa „leilor“ de a-şi lua revanşa în faţa celor de la Sepsi după eliminarea din Cupă.

„Debutul sezonului ne-a scos în faţă o echipă în formă, puternică, incomodă, care şi-a demonstrat forţa în ultima perioadă. Au avut un sfârşit de sezon foarte bun, cu rezultate pe măsură. Să nu uităm de palmaresul lor recent, câştigarea Cupei şi a Supercupei României. Este o echipă omogenă, condusă de un antrenor experimentat, care şi-a pus amprenta cam peste tot pe unde a fost.

Ştim atuurile adversarului nostru, însă am convingerea că meciul de mâine (vineri – n.r.) va depinde numai de noi, de ce vom face pe teren. Consider că în ultima perioadă ne-am pregătit bine şi că vom ajunge la ora jocului 100% hotărâţi să câştigăm punctele puse în joc“, a spus Balint.

VEZI VIDEO!

„În stagiul din Austria am mers pe continuitate în privinţa sistemului de joc, chiar dacă anumite principii s-au schimbat. Este normal, pentru că fiecare antrenor are filosofia şi principiile sale. Nu au fost schimbări radicale, dar au fost modificări atât în privinţa momentului de posesie, cât şi al momentului de nonposesie. Sper ca aceste schimbări pe care mi le doresc de la echipă să se vadă încă din meciul cu Sepsi.

Orice nou început este dificil şi este foarte importantă atitudinea băieţilor. În meciurile de acest gen, care stau sub semnul echilibrului, atitudinea şi determinarea vor face diferenţa. A fost o pregătire foarte bună şi ne-am atins, în mare parte, obiectivele. Îmi doresc enorm să debutez cu un rezultat bun, pe propriul stadion, în faţa suporterilor noştri. De când am semnat contractul îmi doresc foarte mult ca primul meu meci pe banca Universităţii Craiova să coincidă cu o victorie“, a completat tehnicianul Universităţii Craiova.

„Vrem să aducem jucători valoroşi“

Laszlo Balint s-a declarat mulţumit de achiziţionarea lui Raul Silva şi Ivan Martic, dar a punctat că nu-i va folosi, pentru că nu sunt pregătiţi fizic şi nu vrea să rişte vreo accidentare. El regretă că nu-l poate avea la dispoziţie nici pe Nicuşor Bancu – suspendat, dar consideră că are soluţii pentru a trimite în teren un unsprezece foarte bun. Cât despre transferuri, Balint a spus:

„Cu siguranţă vor mai veni jucători! Vorbesc zilnic cu oamenii din conducere şi ştiu că sunt negocieri. Sper să se concretizeze cât mai curând, dar este o perioadă în care este greu să aducem jucătorii de calitatea pe care ne-o dorim. Vrem să aducem jucătorii valoroşi, care pot aduce un plus evident echipei“.

Antrenorul a recunoscut că înmânarea tricoului cu numărul 10 lui Ştefan Baiaram nu i-a aparţinut, dar are încredere că nu-l va dezamăgi:

„Nu a fost decizia mea, dar Ştefan Baiaram poate să joace pe acel post bine, cu succes. Am discutat zilele trecute acest aspect cu el şi i-am explicat că purtarea tricoului cu numărul 10 implică şi o responsabilitate în privinţa exprimării lui pe teren. Este conştient, ştie ce înseamnă acest lucru şi sunt convins că va demonstra că merită să poarte numărul 10“.

„Mulţumesc suporterilor din Craiova, m-am simţit iubit“

La rândul său, portarul Mirko Pigliacelli ştie că meciul cu Sepsi va fi dificil, dar speră să „închidă“ poarta, fiind ultimul în tricoul Ştiinţei. Portarul italian, care va activa la Palermo, le-a mulţumit din inimă fanilor Ştiinţei pentru dragostea pe care i-au arătat-o de nenumărate ori.

„Va fi un meci foarte greu, au o echipă foarte bună, în formă. Dar şi noi ne-am pregătit foarte bine şi nu avem de ce să nu ne batem pentru cele 3 puncte“, a spus portarul de 29 de ani.

„Am venit aici acum 4 ani şi m-am gândit bine înainte să accept. Dar ce am găsit aici şi cum am stat mi-am zis de ce nu am venit mai devreme. Pentru mine, Craiova a însemnat foarte mult. Un oraş, un club, o echipă care mi-a dat viaţă, mi-a dat ce-mi trebuia. Sunt foarte fericit de perioada petrecută aici. Sunt foarte trist acum, pentru că este ultimul meu meci la Craiova, unde m-am simţit foarte bine. Sunt mulţumit de ceea ce am realizat în România, cu siguranţă!

Cu oricine am vorbit şi m-a întrebat de România, de Craiova, am vorbit frumos. Le spun mereu: ‘Du-te direct’. Nu mă gândeam că o să găsesc aşa ceva aici. O să-i îndrum pe băieţii din Italia, care vor să facă experienţă internaţională, să vină aici. Nu ştiu dacă joc sau nu, dar sigur voi avea emoţii, pentru că este stadionul unde am evoluat aproximativ 170 de meciuri. De fiecare dată când intru pe teren am o emoţie foarte mare. Mulţumesc suporterilor din Craiova, pentru că m-am simţit super, m-am simţit iubit“, a punctat, emoţionat, Mirko Pigliacelli.

De regulă, după fiecare meci jucat pe „Ion Oblemenco“ Mirko dăruia tricoul şi şortul său suporterilor. De data aceasta nu o va mai face, dorind să-l aibă în colecţie, la loc de cinste: „Tricoul de mâine este al meu!“

Citeşte şi: Devis Mangia îl vede titular pe Mirko Pigliacelli la Palermo

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Craiovean prins în flagrant delict când vindea droguri

Un craiovean a fost prins în flagrant delict în...

ȘTIRI GdS