10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalAmical / Universitatea Craiova – WSG Tirol, scor 2-3. Ce jucarăți „Gyuszi“?

Amical / Universitatea Craiova – WSG Tirol, scor 2-3. Ce jucarăți „Gyuszi“?

Universitatea Craiova a încheiat cu o înfrângere seria jocurilor amicale din cadrul cantonamentului susținut în Austria. Alb-albaștrii au cedat cu 3-2 în testul susținut astăzi, împotriva formației austriace WSG Tirol.

A fost un joc cu două reprize distincte. În prima, craiovenii nu au mișcat în ofensivă, iar în plan defensiv au fost jaloane în mai multe rânduri. Nu au arătat determinare și nici răutatea promisă de către antrenorul Laszlo Balint. S-a remarcat doar oboseala și lipsa unui număr 10 veritabil. În partea secundă, certați probabil de „Gyuszi“, craiovenii au fost ceva mai pragmatici, mai insistenți în ofensivă, dar și ceva mai eficienți.

Goluri primite prea ușor

Austriecii au deschis scorul în minutul 16. A fost o acțiune purtată pe partea stângă și o centrare în fața porții a lui Lautaro Rinaldi, de unde Zan Rogelj a îndeplinit o simplă formalitate (0-1).

La doar un minut s-a făcut 0-2, după o pătrundere pe dreapta a lui Rogelj și o pasă la 7 metri, de unde Rinaldi a reluat cu latul fără speranțe pentru Pigliacelli.

Coșmarul a continuat, s-a făcut 0-3 în minutul 27. Rogelj a primit o minge la 18 de metri de poarta craioveană, a scăpat ușor de Mateiu și a șutat puternic de pe linia careului mare la colțul din dreapta al porții.

Andrei Ivan a readus speranțele în tabăra alb-albastră

Alb-albaștrii au redus din diferență în minutul 48, prin Andrei Ivan, care a primit o minge la 8 metri de poartă, a preluat cu pieptul și a reluat pe state sub bară (1-3).

Știința a mai marcat o dată prin Andrei Ivan, de data aceasta printr-un penalti obținut de Koljic (’55, 2-3).

Craiova a fost la un pas de a egala prin Paul Papp, dar lovitura sa de cap a trecut pe lângă poartă (’58).

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Căpățână, Papp, Screciu, Vătăjelu – Mateiu, Crețu – Gustavo, Baiaram, Ivan – Koljic. În repriza secundă au mai intrat: Markovic, Danciu, Nețoiu.

Bilanț pozitiv, dar joc neconvingător

În cadrul cantonamentului din Austria, Universitatea Craiova a susținut cinci meciuri de verificare. A înregistrat două victorii, 4-1 cu Arminia Bielefeld şi 1-0 cu FC Heidenheim, două remize, 1-1 cu FK Qarabag şi 1-1 cu Al-Duhail, și o înfrângere, 2-3 cu WSG Tirol.

Revenirea Universității Craiova în România este programată vineri, în jurul orei 23.00.

Citește și: Marian Zaharia, omul revenit să sfințească locul

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS