16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBlaturi istorice în fotbalul din Sierra Leone: 187 de goluri în două meciuri!

Blaturi istorice în fotbalul din Sierra Leone: 187 de goluri în două meciuri!

Atenţie, nu e pamflet! Goana după promovare în prima ligă din Sierra Leone a dus la două scoruri fluviu, care au făcut înconjurul lumii și au intrat în istoria fotbalului mondial. Evident, blaturile au fost „cât casa“ de mari, mai ales că la unul dintre meciuri scorul înregistrat la pauză era doar 2-0.

În ultima etapă a campionatului din liga secundă din Sierra Leone, echipele Gulf FC și Kahunla Rangers aveau fiecare câte 32 de puncte și se băteau, de la distanță, pentru poziția a doua în clasament, care garanta prezența în play-off. Gulf FC, care stătea mai bine la golaveraj decât rivala sa, a jucat cu Koquioma Lebanon și conducea la pauză cu 7-1. Kahunla Rangers avea doar 2-0 în deplasarea de la Lumbebu United, însă lucrurile urmau să o ia razna complet în repriza a doua.

Kahunla Rangers a înscris nu mai puţin de 93 de goluri după pauză și a câștigat meciul cu un incredibil 95-0. Nici Gulf FC nu s-a lăsat mai prejos și a învins în cele din urmă cu 91-1, marcând 84 de goluri în ultimele 45 de minute. Adversarii de la Koquioma s-au ales cu trei cartonașe roșii și au provocat patru penalty-uri.

În total, în 180 de minute jucate, s-au marcat 187 de goluri, adică mai mult de o reușită pe minut. Se zvoneşte că un jucător de la Gulf FC a marcat „undeva pe la 30 de goluri”..

Potrivit presei din Sierra Leone, până și arbitrul partidei dintre Gulf FC și Koquioma Lebanon a fost dezamăgit de blatul evident pe care îl conducea de la centru și a ieșit de pe teren, fiind înlocuit de rezerva sa, notează Prosport.

L-a luat somnul pe preşedinte

Imediat, Federația de Fotbal din Sierra Leone (SLFA) s-a sesizat și a anunțat demararea unei investigații. Deocamdată, singura reacție din partea celor implicați a venit de la Eric Kaitell, președintele celor de la Kahunla Rangers. Acesta a mărturisit, într-un comunicat, că nu știe ce s-a întâmplat, deoarece a plecat la pauza meciului disputat de echipa sa.

„Am fost șocat să aflu că Gulf FC conducea cu 7-1, iar şansele noastre de promovare erau infime. Am părăsit stadionul și m-am dus acasă să trag un pui de somn. Când m-am trezit, am fost surprins să văd atâtea mesaje și apeluri pierdute”, se apără, amuzant, Kaitell.

Citeşte şi: Răzvan Marin va fi împrumutat de Cagliari la Empoli

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS