5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalBurleanu: „În septembrie se va lua o decizie în ceea ce-l priveşte pe Iordănescu“

Burleanu: „În septembrie se va lua o decizie în ceea ce-l priveşte pe Iordănescu“

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că în septembrie va avea loc o şedinţă a Comisiei Tehnice a FRF în cadrul căreia se va lua o decizie în ceea ce priveşte continuarea contractului selecţionerului Iordănescu.

„Ceea ce am agreat a fost ca la finalul lunii septembrie să avem din nou întâlnirea Comisiei Tehnice, unde va avea loc un nou raport de activitate şi acolo se va lua o decizie în ceea ce priveşte continuarea contractului. Edward Iordănescu se bucură de toată încrederea noastră. Ceea ce avem nevoie ca federaţie este să fim siguri că avem un selecţioner care crede că această echipă poate fi regândită, care poate să contribuie la rezultate mai bune, dar care să se angreneze şi în tot acest proces de dezvoltare de care avem nevoie.

Am avut pe ordinea de zi şi raportul directorului tehnic Mihai Stoichiţă referitor la activitatea loturilor naţionale. Pentru săptămâna viitoare a fost programată o şedinţă la care a fost convocat şi selecţionerul primei reprezentative, unde acesta va prezenta un raport de activitate, dar şi propunerea de intervenţie la nivelul primei reprezentative. E o dezamăgire pe care am trăit-o cu toţii, şi nu ne referim doar la rezultatele din teren, ci şi la faptul că ne-am asumat nişte obiective mult mai mari, am avut aşteptări mult mai mari după performanţele înregistrate de România Under-21 în 2019. A fost o stare de spirit caracterizată de o dezamăgire profundă“, a spus Răzvan Burleanu.

Cauze peste cauze prezentate de preşedintele FRF

Oficialul FRF a precizat că a identificat mai multe cauze care au condus la rezultatele slabe obţinute de România în ultima perioadă

„Am identificat şi câteva cauze care au dus la această situaţie. Ca să fiu sincer, poate e mai bine că s-a întâmplat în Liga Naţiunilor, astfel încât să putem să conştientizăm realitatea prin care trecem şi să identificăm toate zonele de intervenţie pe care ar trebui să le acoperim. Când ne referim la cauză trebuie să fim foarte sinceri cu noi, în sensul în care am avut foarte multe generaţii de jucători care nu au mai confirmat. O altă cauză este cea legată de lipsa rezultatelor, lipsa performanţelor sportive la nivelul cluburilor.

Echipa naţională este dependentă de performanţa cluburilor. Jucătorii care vin din străinătate nu mai reuşesc să se impună la echipele lor şi nu mai avem jucători care să evolueze la una dintre echipe din primele cinci campionate de fotbal din Europa. De aceea e nevoie de un întreg plan de acţiune în ceea ce priveşte intervenţiile pe care ar trebui să le avem în perioada următoare”, a adăugat Burleanu.

Citeşte şi: „U“ Craiova și-a stabilit un al patrulea amical în Austria

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS