5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalConcluziile „leilor“ după „U“ Craiova – Arminia Bielefeld 4-1 (rezumat video)

Concluziile „leilor“ după „U“ Craiova – Arminia Bielefeld 4-1 (rezumat video)

-

Universitatea Craiova s-a impus de o manieră categorică, scor 4-1, în amicalul susținut duminică seară, primul din cadrul cantonamentului din Austria, în fața formației germane Arminia Bielefeld (2.Bundesliga). Golurile alb-albaștrilor au fost marcat de Andrei Ivan (’4 – penalti), Jovan Markovic (’52, ’60) și Ante Roguljic (’80). Nemții au replicat prin Gebauer (’73).

Universitatea Craiova a început cu următorul unsprezece: Pigliacelli – Vlădoiu, Papp, Screciu, Vătăjelu – Mateiu, Vînă, Gustavo – Baiaram, Koljic, Ivan. Pe parcurs, antrenorul Științei, Laszlo Balint, a apelat și la alți componenți ai lotului: Lazar – Căpățână, Găman, Bancu, Sala, Nistor, Crețu, Roguljic, Cîmpanu, Markovic, Brășfăleanu, Danciu.

Pentru Universitatea Craiova vor mai urma alte două jocuri amicale în cadrul stagiului susținut în Austria. Primul va avea loc miercuri, de la ora 19.30, contra campioanei Azerbaidjanului, Qarabag. Cel de-al doilea este programat duminică, 3 iulie, de la ora 12.00, împotriva unei alte divizionare secunde din Germania, Heidenheim.
Oficialii Științei încearcă să mai parafeze încă două teste până la revenirea în țară.

Laszlo Balint: Nu ne lăsăm entuziasmați de rezultat

La finalul întâlnirii, noul antrenor al Universității Craiova, Laszlo Balint, a oferit concluziile legate de disputa cu Arminia Bielefeld. El a vorbit și despre perioada de pregătire petrecută alături de „lei“ în stagiul din Austria, iar bilanțul de până acum este pozitiv.

„A fost un test util, reușit. Mă bucură tare reacția băieților după primele două săptămâni în care volumul de muncă a fost destul de mare. Starea de oboseală s-a resimțit, dar, una peste alta, am regăsit în testul de astăzi foarte multe dintre lucrurile pe care le-am antrenat. Vrem să aducem niște principii ușor schimbate oarecum față de sezonul trecut. Bineînțeles că acest proces necesită timp. Țin să subliniez că reacția băieților a fost foarte bună și jocul de astăzi, destul de consistent în foarte multe momente, a coincis și cu rezultatul bun de la final“, a spus Balint.

VEZI REZUMATUL AMICALULUI!

„Nu ne lăsăm entuziasmați de rezultat. Mă bucură interpretarea băieților pe ceea ce ne dorim să facem și atitudinea lor, pentru că de aici trebuie să plecăm. Îmi doresc să aibă foame de performanță și pentru asta este important fiecare meci și fiecare amical. Eu mă bucur pentru el (pentru Markovic – n.r.), dar toți ceilalți băieți au jucat foarte bine, au făcut risipă de efort, pe o căldură nespecifică zonei, un impediment pentru ambele echipe. Țin să felicit băieții pentru acest prim test, dar mai avem de muncă.

I-am găsit foarte bine, un grup receptiv, foarte bun. Sper să folosim din plin acest cantonament, în primul rând pentru implementarea principiilor pe care ni le dorim și apoi pentru că trebuie să ne cunoaștem cât se poate de bine, inclusiv din punct de vedere personal. Jucătorii trebuie să înțeleagă exact ce ne dorim atât în ceea ce privește interpretarea lucrurilor pe teren, cât și privește spiritul și atitudinea“, a completat tehnicianul grupării oltene.

Raul Silva, transfer confirmat de antrenor. Anunțul oficial se lasă așteptat

Universitatea Craiova a reușit să efectueze prima mutare a verii. La Știința va juca în sezonul viitor și fundașul brazilian Raul Silva (foto, mai jos), care, conform presei portugheze, ar fi semnat un contract valabil pe două sezoane. Întrebat despre fostul fotbalist al lui Estoril, antrenorul Laszlo Balint a confirmat transferul. A punctat însă că acesta este în urmă cu pregătirea și mai are de tras până să lupte pentru postul de titular la Știința.

„Da… E clar că avem nevoie de întăriri pe zona respectivă. Este un jucător pe care clubul nostru l-a dorit de mai multă vreme. Negocierile nu au fost deloc ușoare, dar totul este bine când se termină cu bine. Sperăm să reintre și el cât se poate de repede în efort, pentru că nu poate intra direct la nivelul la care suntem acum cu echipa. Sper ca la ora primului meci oficial să fie apt din toate punctele de vedere. Este un jucător cu o calitate foarte bună și clar evoluează pe un post unde noi aveam nevoie de întăriri“, a admis Laszlo Balint.

Un alt jucător care ar putea îngroșa rândurile în perioada următoare ar fi mijlocașul olandez Desley Ubbink, de la UTA Arad. Oferta oltenilor este de 150.000 de euro, dar arădenii solicită 500.000, astfel că negocierile continuă.

Jovan Markovic: Sperăm să facem un campionat bun

Autor a două goluri cu Arminia Bielefeld, atacantul Jovan Markovic s-a arătat mulțumit de realizările sale din teren și ale echipei și privește optimist noua ediție a Ligii 1.

„A fost un meci greu. Ne pregătim și încercăm să câștigăm fiecare meci din cantonament, pentru ca în campionat să facem figuri frumoase. Fiecare sezon înseamnă un nou început, iar domnul antrenor este de partea noastră și sperăm să facem un campionat bun.

Eu încerc să-mi fac treaba cât mai bine în cantonament, apoi să încep campionatul cât mai bine și să ajut echipa să câștige. Tot timpul vreau să marchez cât mai mult. Nu mă gândesc la titlul de golgheter, ci la titlul cu Universitatea. Dacă va fi să ajung și golgheter, pentru mine este un plus.

Deocamdată nu mă gădesc la vreun transfer, ci să joc cât mai mult la Universitatea Craiova. Vreau să dau cât mai multe goluri, ca să-mi ajut echipa“, a declarat Jovan Markovic.

Citește și: Arminia Bielefeld – „U” Craiova 1-4 final! Știința, victorie la scor în primul amical din Austria

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Accident grav în Vâlcea, cu un mort și doi...

Poliția din județul Vâlcea a revenit cu informații noi...

ȘTIRI GdS