16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLiga Națiunilor / România – Muntenegru 0-3. Catastrofe! Edi, mai stai?

Liga Națiunilor / România – Muntenegru 0-3. Catastrofe! Edi, mai stai?

Naţionala României a fost învinsă fără drept de apel de selecţionata Muntenegrului cu scorul de 3-0 (1-0), marţi seara, pe stadionul „Rapid-Giuleşti“ din Capitală (11.657 spectatori). Meciul a contat pentru etapa a 4-a din Liga B – grupa3 a Ligii Naţiunilor.

Golurile oaspeţilor au fost reuşite de Stefan Mugosa (’42, ’56, ’63), jucător care evoluează în Coreea de Sud, la Incheon United.

În meciul tur, Muntenegru s-a impus cu 2-0, pe 4 iunie, la Podgorica. Și atunci a marcat Stefan Mugosa (’66), el fiind „ajutat“ și de Marko Vukcevic (’87).

Atacul a fost „leșinat“

România nu a reuşit să străpungă defensiva muntenegreană, acţiunile noastre ofensive oprindu-se aproape invariabil la circa 20 de metri de poarta oaspeţilor.

După o primă parte destul de bună a jocului pentru echipa antrenată de Edward Iordănescu, fără ocazii, dar cu posesie, Muntenegru a ieşit mai mult la joc şi prima oportunitate a venit în minutul 25, când şutul lui Savicevic s-a dus peste poartă.

Oaspeţii au fost aproape de gol și în minutul 30, la o eroare a lui Marius Marin, dar Chiricheş l-a blocat pe Vesovic. Ameninţarea a crescut la poarta lui Niţă, iar Krstovic a reluat periculos cu capul (’31), în urma unui corner.

Muntenegru a deschis scorul în minutul 42, după un corner executat de Jankovic, la care Mugosa a profitat de imobilitatea lui Niţă, s-a înălţat şi a trimis mingea cu capul în plasă.

România a avut şansa egalării la scurt timp (’45+1), când Răzvan Marin a şutat din interiorul careului, dar Mijatovic a respins în bară, iar apoi a prins şi mingea trimisă cu capul de debutantul Ştefănescu, notează Agerpres.

Chiricheș, din nou în „cireș“

În partea secundă, defensiva echipei României a fost surprinsă avansată. Mugosa a sancţionat dezorganizarea cu o nouă lovitură de cap (’56), de lângă Chiricheş, la centrarea perfectă a lui Jankovic.

În minutul 61, Puşcaş a reuşit să înscrie, însă golul a fost anulat pentru un ofsaid la limită.

Mugosa a realizat hat-trick-ul în minutul 63, cu un şut din marginea careului, profitând de faptul că rămăsese nesupravegheat.

România a fost aproape de a-şi înscrie un autogol (’77), dar Niţă a apărat devierea lui Chiricheş la centrare a lui Krstovic.

Cei peste 10.000 de spectatori au scandat în mai multe rânduri demisia în ultima jumătate de oră a meciului.

Statistică oferită de flashscore.ro

România: Florin Niţă – Cristian Manea, Vlad Chiricheş, Andrei Burcă, Nicuşor Bancu – Răzvan Marin (’57, Octavian Popescu), Marius Marin (’76, Nicolae Păun), Alexandru Maxim (’46, Florin Tănase) – Marius Ştefănescu (’57, Darius Olaru), George Puşcaş, Valentin Mihăilă (’57, Deian Sorescu).
Selecţioner: Edward Iordănescu.

Muntenegru: Milan Mijatovic – Marko Vesovic, Igor Vujacic, Zarko Tomasevic (’88, Nikola Sipcic), Risto Radunovic – Vladimir Jovovic (’46, Marko Vukcevic), Aleskandar Scekic (’75, Milos Raickovic), Marko Jankovic (’63, Drasko Bozovic), Vukan Savicevic – Stefan Mugosa, Nikola Krstovic (’88, Viktor Djukanovic).
Selecţioner: Miodrag Radulovic.

Cartonaşe galbene: R. Marin ’22, Burcă ’40, M. Marin ’68, Manea ’90+2, Olaru ’90+4 / Jovovic ’38, Tomasevic ’40, Milan Mijatovic ’80.

Au arbitrat: Joao Pinheiro – Tiago Costa, Bruno Alves Jesus; Vitor Ferreira.
VAR: Tiago Martins, Fabio Verissimo (toţi din Portugalia).

În celălalt meci al grupei, Bosnia a trecut, pe teren propriu, cu 3-2, de Finlanda.

Clasament Liga B – grupa 3:

1.Bosnia 8 puncte (golaveraj 6-4)
2.Muntenegru 7 (6-3)
3.Finlanda 4 (5-5)
4.România 3 (1-3)

Etapa viitoare: 23 septembrie – ora 21.45: Finlanda – România, Bosnia – Muntenegru.

Citește și: Gică Hagi, tentat să accepte postul oferit la Galatasaray

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS