14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalEdi Iordănescu: „Meritam cel puţin un punct cu Bosnia!“

Edi Iordănescu: „Meritam cel puţin un punct cu Bosnia!“

Selecţionerul României, Edi Iordănescu, a declarat, marţi seara, că îşi asumă în totalitate responsabilitatea eșecului de la Zenica, 0-1 cu Bosnia. El a subliniat însă că, ţinând cont de ocazii, tricolorii ar fi meritat cel puţin un rezultat de egalitate.

„Le-am spus băieţilor acum la final că atât timp cât atitudinea este corectă, când muncim şi când dăm tot ce avem mai bun pe teren, pentru tricou şi naţională, atunci eu sunt pregătit să-mi asum total responsabilitatea. Aşa că responsabilitatea rezultatului de azi este a mea! Echipa a răspuns bine, incomparabil cu ce am văzut cu Muntenegru. Am avut altă atitudine şi determinare. Am fost mult mai combativi, mai disponibili la efort. Am avut de asemenea momente bune şi momente foarte bune“, a spus Iordănescu jr.

„Să fim sinceri, din punctul meu de vedere, meritam cel puţin un punct cu Bosnia! Am avut trei ocazii imense, am avut primii ocaziile. Puteam să deschidem scorul şi vorbeam altfel acum. Am avut ghinion şi poate puţină lipsă de inspiraţie în faţa porţii. Dacă marcam, căpătam şi mai mult curaj. Însă a venit acel gol, am gestionat greşit acel moment, nu am blocat mingea în careu…. Din păcate, plecăm de aici fără puncte, însă eu am încredere totală în acest grup. În Muntenegru nu meritam absolut nimic, dar azi meritam mai mult. Deci e clar că e şi neşansă. Dar sunt sigur că lucrurile se pot întoarce şi în favoarea noastră şi se pot întoarce rapid“, a completat selecţionerul la Antena 1.

Este optimist pentru meciurile de pe teren propriu

România va disputa următoarele două meciuri din Liga Naţiunilor pe stadionul „Rapid-Giuleşti“ din Capitală. Primul va fi cu Finlanda – sâmbătă, de 21.45 (Antena 1), iar cel de-al doilea cu Muntenegru – marți, 14 iunie, ora 21.45 (Prima TV).

„Urmează două meciuri acasă şi trebuie să scoatem maximum de puncte şi atunci o să începem să vedem altfel toate lucrurile. Ne ajuta cel puţin un punct în această seară, dacă nu trei… pentru că aveam nevoie de moral. Dar eu sunt optimist. Eu le-am spus jucătorilor că atât timp cât sunt aici o să dau tot ce pot şi o să cred în ei necondiţionat. Doar să văd atitudine şi spirit, lucruri pe care le-am văzut în seara asta“, a afirmat Edi Iordănescu.

Liga B – grupa 3, etapa 2:

Finlanda – Muntenegru 2-0 (Pohjanpalo ’31, ’38)
Bosnia – România 1-0 (Prevljak ’68).

Clasament:
1.Finlanda 4 (3-1)
2.Bosnia 4 (2-1)
3.Muntenegru 3 (2-2)
4.România 0 (0-3)

Etapa viitoare:
Sâmbătă, 11 iunie – ora 21.45: România – Finlanda (stadionul „Giulești“), Muntenegru – Bosnia.

Citește și: Liga Națiunilor / Bosnia – România 1-0. Atitudine bunicică, înfrângere mai „mică“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS