15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalCristian Chivu a câştigat titlul în Italia cu Inter Primavera

Cristian Chivu a câştigat titlul în Italia cu Inter Primavera

Fostul internaţional român Cristian Chivu a câştigat titlul de campion al Italiei la categoria Under-19, ca antrenor al echipei Primavera a clubului Inter Milano. Formaţia sa s-a impus cu 2-1 în faţa echipei similare a clubului AS Roma, în finala desfăşurată marţi seară, pe „Mapei Stadium“ din Reggio Emilia.

Chivu, care a reuşit ca jucător tripleta scudetto – Coppa Italia – Liga Campionilor, sub comanda lui Jose Mourinho, la Inter, a devenit astfel antrenorul cu care Inter a cucerit al zecelea său titlu la Under-19. Inter este clubul cu cele mai multe titluri la această categorie de vârstă.

În finală, AS Roma a deschis scorul prin Jose Vicario (’70), dar Inter a egalat prin Cesare Casadei (’81). Meciul a intrat în prelungiri, unde Nikola Iliev a marcat golul victoriei (’97).

AS Roma: Mastrantonio – Ndiaye, Vicario, Feratovic (’46, Keramitsis) – Missori, Tripi (‘102, Cassano), Faticanti, Rocchetti (’82, Oliveras) – Volpato (’77, Pagano) – Cherubini (’46, Tahirovic), Satriano (’65, Padula). Antrenor: Alberto De Rossi.

Inter: Rovida – Silvestro (‘106, Nunziatini), Hoti, Moretti, F. Carboni – Casadei, Sangalli (’97, N. Iliev), Fabbian (’58, Grygar) – Peschetola (’65, V. Carboni) – Jurgens (’65, Zuberek), Abiuso (’79, Owusu). Antrenor: Cristian Chivu.

„Sunt pregătit să accept noi provocări“

Cristi Chivu, fost jucător la AS Roma, a declarat că după acest succes va pleca în vacanţă cu familia. El a punctat că este pregătit de noi provocări.
„Simt încredere din partea clubului, vom vedea ce va fi. Sunt pregătit să accept noi provocări“, a spus Chivu, citat de Agerpres.

În legătură cu trofeul câştigat, Chivu a spus: „Meritul este al băieţilor, au îndeplinit un vis. Noi ne facem doar treaba, aceea de a îi creşte pe aceşti tineri jucători şi a le da o perspectivă în carieră. Sper că vor continua pe această cale şi vor atinge noi obiective“.

Chivu (41 ani) a jucat la Inter între 2007 şi 2014, după care s-a retras din activitate la doar 34 de ani, din cauza unor accidentări recurente.

Citeşte şi: Daniel Celea neagă transferul la Universitatea Craiova: „Nu este nimic adevărat!“ / Exclusiv

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS