12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalReghecampf, după barajul cu FC Botoșani: „Acest meci este o rușine!“ (VIDEO)

Reghecampf, după barajul cu FC Botoșani: „Acest meci este o rușine!“ (VIDEO)

-

Universitatea Craiova s-a impus lejer, cu 2-0, în barajul pentru Conference League, susținut vineri seară împotriva formației FC Botoșani. La finalul întâlnirii din Bănie, tehnicianul Științei, Laurențiu Reghecampf, a făcut o declarație-manifest către FRF și LPF, în care le-a cerut să renunțe la regula barajului.

„Nu am ce să discut despre acest meci. În primul rând mulțumesc oamenilor care au așteptat până la ora aceasta pentru conferință. Apoi le mulțumesc fanilor pentru că au încurajat echipa foarte cald și au fost tot timpul lângă noi. Le mulțumesc jucătorilor că au dat dovadă de sacrificiu, chiar dacă în seara aceasta a fost un stres foarte mare, pe care noi l-am trăit.

Nu mi se pare corect ceea ce se întâmplă! Nu mi se pare normal acest meci! Anul acesta am trecut noi peste acest hop, dar anul viitor va fi, probabil, altă echipă. Trebuia să jucăm cu locul 7, locul 7 trebuia să joace cu locul 8, un joc de ‘para’, ca să spunem așa, ca să poată să joace cu noi. Locul 7 a câștigat Cupa și automat loul 8 joacă cu locul 3“, a spus Reghe.

„Am făcut performanță: am terminat pe locul 3!“

Tehnicianul a continuat și mai vehement:

„Nu este corect, pentru că sunt în joc foarte multe lucruri. În primul rând noi suntem plătiți să facem performanță. Am făcut performanță, am terminat pe locul 3, într-un campionat în care ne-am luptat cu două echipe incredibil de puternice. Anul acesta au fost peste noi și pentru noi este o lecție, pentru ce trebuie să facem în noul sezon ca să fim mai buni, să fim mai puternici. Pentru mine, acest meci este o rușine! Nu ar fi trebuit să se dispute! Gândiți-vă la consecințe, la ce s-ar fi întâmplat dacă noi am fi pierdut acest meci și se putea întâmpla acest lucru. Un cartonaș roșu, o greșeală, stres foarte mare…

Știu că foarte mulți specialiști o văd altfel: ‘Craiova trebuie să demonstreze’… Păi am demonstrat! Am jucat în play-off și am terminat pe locul 3. Să demonstrezi împotriva unei echipe din play-out, care juca împotriva celor de la Clinceni și Mediaș, cu niște copii, nu este corect! Cei care lucrează la FRF și LPF ar trebui să ia o decizie mult mai înțeleaptă pentru anul viitor. Pentru că și așa avem puține echipe care participă în tururile preliminare pentru Conference League și Champions League – CFR Cluj.

Avem puncte foarte puține pe care le aducem din cupele europene și dăm posibilitatea unei echipe care, din punctul meu de vedere, nici nu-și dorește să joace în cupele europene. Nu este pregătită, nu are nivelul necesar, a jucat în play-out și are alte lucruri de făcut: să se salveze de la retrogradare și nu să joace în cupele europene în anul următor“.

„O să aducem jucători-titulari“

Întrebat dacă s-a salvat sezonul prin această calificare confirmată vineri seară în Conference League, Laurențiu Reghecampf a răspuns ferm că nu. A făcut o trecere în revistă a ceea ce s-a întâmplat pe parcursul anului competițional și a anunțat că Universitatea va fi mult mai puternică în noua ediție.

„Nu s-a salvat absolut nimic. Noi am reușit acest lucru în play-off: am terminat pe locul 3. Obiectivele noastre au fost altele. Ce am avut, am ratat! Am ratat Cupa României și locul 2. Am început foarte bine în play-off, dar am pierdut acel meci la Voluntari, după am bătut-o pe FCSB la București și pe CFR acasă. Cred că dacă aveam puțin noroc în meciul pe care l-am jucat cu FCSB acasă și ajungeam să jucăm de la egal, la egal partida de la CFR altfel stăteau lucrurile. Am recunoscut, au fost mai buni ca noi anul acesta.

Foto: Alex Vîrtosu
Foto: Alex Vîrtosu

VEZI VIDEO!

Pentru noi este o lecție și trebuie să ne facem o analiză foarte bună. Trebuie să încercăm să aducem fotbaliști acolo unde avem nevoie. Jucătorii care sunt la echipă sunt sigur că au câștigat în experiență. Ceea ce am lucrat eu cu ei anul acesta s-a văzut în foarte multe momente. Dar ne lipsește puțin, ceva, jucători care să facă diferența în momente-cheie, fotbaliști cu experiență, care să țină meciul și echipa când este greu. O să încercăm să aducem jucători care să acopere anumite poziții. Când spun asta mă refer la jucători-titulari. Trebuie să ridicăm nivelul, ca să ne putem bate de la egal, la egal cu echipele care au terminat în fața noastră acest an“, a subliniat Reghe.

„Accept să plece jucători de la echipă, dacă plecarea se face spre performanță și pentru a îmbunătăți ceea ce avem în momentul de față. Avem o analiză foarte bine făcută. Eu am avut foarte multe discuții în ultima perioadă cu Marian Copilu, care are legătură directă cu patronul echipei, Mihai Rotaru. Vor decide împreună bugetul și ce se va întâmpla la anul, ce se dorește. Veți fi anunțați, probabil, când vom începe pregătirea pentru următorul sezon“, a completat tehnicianul Științei.

Neagă zvonurile privind plecarea

Laurențiu Reghecampf a punctat că nu pleacă de la echipă, în ciuda zvonurilor și a punctat că echipa va arătat foarte bine după un cantonament făcut cap-coadă sub comanda sa.

„Eu sunt obișnuit cu acest lucru (cu zvonurile – n.r.). În momentul când ratezi anumite obiective oamenii sunt nemulțumiți. Eu, când am venit la Craiova, am discutat cu patronul echipei și am făcut un plan pentru doi ani. Știam că va fi greu. Am avut și neșansa să nu pot antrena echipa într-un cantonament de la A, la Z, să duc la capăt un cantonament întreg.

Au fost foarte multe probleme în perioada de iarnă. Ni s-a accidentat un jucător important (Lyes Houri – n.r.), a fost accidentat și Valerică Găman, au plecat jucători care nu mai aveau contract și nu ne mai bazam pe ei la momentul respectiv, a fost și acea perioadă cu Covid… deci au fost probleme. Eu cred că le-am depășit foarte bine. Am avut și o perioadă unde am avut rezultate negative și de acolo s-a creat această distanță față de CFR și FCSB, pe care noi, în play-off, cât de cât, am reușit să o ‘îndreptăm’. Dacă stați și analizați ce s-a întâmplat în play-off suntem echipa de pe locul 2, la puncte câștigate“, a comentat Reghecampf.

„În Conference League clar o să vedeți o altă echipă echipă“

Antrenorul Universității Craiova a anunțat și obiectivul pe care-l va avea echipa în Conference League.

„În Conference League clar o să vedeți o altă echipă echipă. O să vedeți o echipă care a trecut deja prin două experiențe neplăcute și nu mai vrea alta. Vom construi o echipă care să ajungă în play-off, unde vom întâlni o formație mult peste nivelul nostru. Dar vom face tot ceea ce ține de noi să aducem puncte și să reușim o calificare în grupele Conference League“, a încheiat Laurențiu Reghecampf.

Citește și: „U“ Craiova – FC Botoșani 2-0 / Alb-albaștrii au obținut biletul pentru Conference League

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Patru tineri s-au bătut ziua în amiaza mare pe...

Poliţiştii Secţiei 5 Poliție Craiova au fost sesizați vineri...

ȘTIRI GdS