22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalEintracht Frankfurt a câştigat Europa League în dauna lui Glasgow Rangers

Eintracht Frankfurt a câştigat Europa League în dauna lui Glasgow Rangers

Eintracht Frankfurt a câştigat trofeul Europa League! Gruparea germană s-a impus în fața formaţiei scoţiene Glasgow Rangers cu scorul de 5-4, la loviturile de departajare, miercuri seară, în finala jucată pe „Ramon Sanchez-Pizjuan“ din Sevilla. În timpul regulamentar și după cele două reprize suplimentare scorul a fost egal, 1-1 (0-0, 1-1).

Golurile au fost marcate de Rafael Santos Borre (’69), respectiv Joe Aribo (’57).
La loviturile de departajare, pentru Eintracht au marcat Christopher Lenz, Ajdin Hrustic, Daichi Kamada, Filip Kostic și Rafael Santos Borre. De partea cealaltă, Glasgow a punctat prin James Tavernier, Steven Davis, Scott Arfield și Kemar Roofe, în timp ce Aaron Ramsey a ratat.

Eintracht: Kevin Trapp – Almamy Toure, Tuta (’59, Makoto Hasebe), Evan Ndicka (’100, Christopher Lenz) – Ansgar Knauff, Djibril Sow (’106, Ajdin Hrustic), Sebastian Rode (’90, Kristijan Jakic), Filip Kostic – Jesper Lindstroem (’70, Jens Petter Hauge), Daichi Kamada – Rafael Santos Borre. Antrenor: Oliver Glasner.

Rangers: Allan McGregor – James Tavernier, Connor Goldson, Calvin Bassey, Borna Barisic (’117, Kemar Roofe) – Glen Kamara (’91, Scott Arfield), John Lundstram, Ryan Jack (’74, Steven Davis) – Scott Wright (’74, Fashion Sakala; ’117, Aaron Ramsey), Joe Aribo (’101, James Sands), Ryan Kent. Antrenor: Giovanni van Bronckhorst.

Eintracht și-a câștigat locul în Liga Campionilor

Eintracht a reuşit să câştige Europa League după ce în 1980 a cucerit Cupa UEFA. Graţie acestui succes echipa germană, clasată pe 11 în Bundesliga, s-a calificat în ediţia viitoare a Ligii Campionilor.

Eintracht Frankfurt este a doua echipă care câştigă trofeul fără a pierde vreun un meci pe parcursul competiţiei. Prima care a reuşit acest lucru a fost Chelsea, în campania 2018/2019.

Aceasta a fost a treia finală a Europa League decisă la loviturile de departajare, după ce Sevilla a învins-o pe Benfica cu 4-2 în 2014 la Torino, iar Villarreal a dispus cu 11-10 de Manchester United, în sezonul trecut, la Gdansk.

Glasgow a dat golgheterul

Scoțienii se pot consola cu titlul de golgheter în acest sezon al Europa League, aceasta fiind obţinut de fundaşul James Tavernier, cu 7 goluri. Rangers are ea în palmares un trofeu european, cel al defunctei competiţii Cupa Cupelor (1972). În schimb a mai pierdut două finale în aceeaşi competiţie (1961, 1967), Supercupa Europei (1972), precum şi o finală de Cupa UEFA (2008).

Rangers, care a pierdut titlul în Scoţia în faţa rivalei Celtic, mai are şansa unui trofeu, urmând să joace finala Cupei Scoţiei, pe 21 mai, cu Heart of Midlothian.

Citește și: Suspendare drastică pentru Nicușor Bancu după incidentul din meciul cu Sepsi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS