12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalCeltic Glasgow, campioană a Scoţiei pentru a 52-a oară

Celtic Glasgow, campioană a Scoţiei pentru a 52-a oară

Celtic Glasgow a cucerit miercuri seară cel de-al 52-lea titlu de campioană a Scoţiei din istoria sa. Performanţa s-a realizat la finalul meciului cu Dundee United, din deplasare, încheiat 1-1.

Oaspeţii au deschis scorul după pauză, prin Georgios Giakoumakis (’53). Dundee a restabilit egalitatea în minutul 72, prin mijlocaşul Dylan Levitt, jucător împrumutat de la clubul englez Manchester United.

Dundee: Siegrist – Smith, Edwards, McMann – Freeman, Meekison (’70, Mochrie), McDonald (’58, Mulgrew), Levitt, Niskanen – Clark, MacLeod (’58, Watt).

Celtic: Hart – Ralston, Carter-Vickers, Starfelt, Taylor – O’Riley (’63, Turnbull), McGregor, Hatate (’63, Rogic) – Abada (’70, Maeda), Giakoumakis (’90+2, Furuhashi), Forrest (’63, Jota).

Celtic, pregătită de fostul selecţioner australian Ange Postecoglou, a rămas astfel neînvinsă în ultimele 31 de meciuri disputate în liga scoţiană. Are un avans de patru puncte faţă de ocupanta locului secund, marea sa rivală Glasgow Rangers, cu o etapă înainte de finalul sezonului.

Acestea este al zecelea titlu naţional din ultimii unsprezece ani pentru „alb-verzi”. Anul trecut campionatul scoţian a fost câştigat de Rangers, echipa românului Ianis Hagi, notează Agerpres.

În sezonul viitor, Celtic Glasgow va beneficia de un loc în faza grupelor Ligii Campionilor, pe care Scoţia l-a recuperat după excluderea echipelor ruse din cea mai importantă competiţie europeană, în urma invaziei din Ucraina. Celtic, campioană a Europei în 1967, nu a mai evoluat în grupele Ligii Campionilor din anul 2017.

Citeşte şi: Inter Milano a cucerit Cupa Italiei, după un meci „nebun” cu Juve

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS