10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLiga Elitelor U17 / Universitatea Craiova – Farul Constanța 3-2, în prima manșă a semifinalelor

Liga Elitelor U17 / Universitatea Craiova – Farul Constanța 3-2, în prima manșă a semifinalelor

Formația de juniori sub 17 ani a Universității Craiova s-a impus astăzi, scor 3-2, pe stadionul „Aripile“, în partida tur a semifinalelor Ligii Elitelor, în fața echipei similare a clubului Farul Constanța.

Alb-albaștrii au deschis scorul prin Robert Tamaș, care a reluat din fața porții o pasă venită de la David Barbu (’29, 1-0).

„Leuții“ și-au majorat avantajul prin Frederico Cîrpici, cu un șut de la aproximativ 14 metri lateral stânga, la colțul din dreapta al porții „marinarilor“ (’35, 2-0).

Rezultatul pauzei a fost stabilit de Fabian Șandru, cu o „scăriță“ peste portarul ieșit în întâmpinare (’45, 3-0).

Farul a redus din diferență prin Luca Banu, cu un șut din mijlocul careului mare (’71, 3-1).

„Marinarii“ au punctat din nou la doar un minut, prin Alin Cocoș, care a profitat de o greșeală a lui Brășfăleanu și a reluat imparabil de la 8 metri (’72, 3-2).

Universitatea Craiova U17: Rafael Vlăsceanu – Denis Dragu, Adelin Dumitru, Bogdan Brășfăleanu, Denis Benga, Robert Lăpădătescu, Ionuț Olaru, Frederico Cîrpici, Robert Tamaș, Fabian Șandru, David Barbu. Au mai intrat: Leonard Tîrșogoiu, Cosmin Raicovici, Emanuel Enache, Alberto Călin.
Antrenor: Ștefan Florescu.

Farul Constanța U17: Vlad Răfăilă – Mario Aioanei, Octavian Șeptar, Alin Ștefănescu, Denis Răduță, Dimitris Cocot, Luca Banu, Costin Leonte, Adrian Mazilu, Vlad Sandu, Patrik Dulcea. Rezerve: Rafael Munteanu – David Pariza, Bogdan Chiper, Ramon Giurgiu, Kevin, Trofim, Luca Băsceanu, David Păcuraru, Cătălin Tronea, Alin Cocoș.
Antrenor: Ionuț Mihu.

În cealaltă partidă din semifinale, Sport Team București a pierdut acasă, scor 0-2, cu Universitatea Cluj.

Manșa a doua a semifinalei va avea loc duminică, 15 mai, de la ora 12.00, la Ovidiu – Constanța.

Ștefan Florescu: „Victoria asta ne dă încredere pentru meciul retur“

Antrenorul formației Universitatea Craiova U17, Ștefan Florescu, a apreciat evoluția elevilor săi din prima repriză și a regretat că nu au știut să mențină avantajul până la final.

„Am anticipat mișcările lor și ne-am pregătit bine toată săptămâna. Evoluția entuziasmantă din prima repriză nu este deloc întâmplătoare. La pauză am vorbit să menținem avantajul, pentru că era clar că nu o să putem să menținem ritmul din prima parte, când efectiv i-am năucit cu pressingul și cu atacurile directe. Păcat de acele greșeli individuale. Până la urmă sunt mulțumit, pentru că am învins cea mai importantă academie din țară“, a spus Florescu, pentru GdS Sport.

„Victoria asta ne dă încredere pentru meciul retur. O să mergem acolo să facem un joc bun și, de ce nu, să câștigăm. Nu mergem să ne apărăm! O să stau de vorbă cu băieții și o să stabilim o strategie și pentru jocul retur. O să mergem cu două zile înainte acolo, o să facem un antrenament de acomodare și sperăm să fie bine“, a completat Ștefan Florescu.

Citește și: Arde Bănia! Universitatea Craiova – FCSB, astăzi, ora 19.30. „Leii“ atacă locul 2

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS