10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalEuropa League / Xavi a explicat cu greu înfrângerea ruşinoasă din meciul cu Eintracht

Europa League / Xavi a explicat cu greu înfrângerea ruşinoasă din meciul cu Eintracht

Antrenorul formaţiei FC Barcelona, Xavi Hernandez, a fost tare dezamăgit după eliminarea catalanilor în sferturile de finală ale competiţiei Europa League. Acesta a explicat cu greu eşecul înregistrat pe teren propriu în faţa formaţiei Eintracht Frankfurt, scor 2-3. Xavi a punctat că eşecul cu nemţii „nu este un dezastru“, dar trebuie să fie o lecţie pentru elevii săi.

„Nu este un dezastru. Sau dacă este un dezastru, face parte din procesul de învăţare. Vom continua pe acest drum, suntem pe cale să urcăm din nou în vârf. Cu siguranţă, în acest moment suntem cu toţii supăraţi pentru meciul pe care l-am făcut. Vor fi critici, pesimism, dar nu ne putem abate de la drumul nostru. Trebuie să continuăm! Astăzi problema a fost una fotbalistică. Sincer, cred că eliminarea noastră se datorează mai mult greşelilor noastre decât meritului lor. Am avut controlul meciului, cu posesia, dar nu l-am putut fructifica“, a declarat Xavi, citat de Agerpres.

A fost uimit de nemţi

Tehnicianul spaniol a recunoscut, totodată „calităţile fizice enorme“ ale adversarilor germani, care au condus cu 3-0 la Barcelona, înainte ca gazdele să revină şi să marcheze de două ori în minutele adiţionale.

„Jucătorii lui Eintracht au calităţi fizice enorme şi o capacitate de juca pe contre pe care am văzut-o rar în cariera mea. Nu am avut un meci bun, nici o dublă manşă bună, dar trebuie să învăţăm din greşelile noastre“, a adăugat Xavi.

„Nu trebuia să se întâmple“

Acesta a comentat şi faptul că în tribune s-a aflat un număr mult mai mare de suporteri germani, circa 30.000, faţă de numărul biletelor alocate lui Eintracht pentru acest joc (5.000).

„A arătat ca o finală, în care jumătate dintre bilete au fost oferite fiecărei echipe. Clubul nostru încearcă să vadă ce s-a întâmplat. Acesta este, fără îndoială, o greşeală de calcul, de planificare. Dar la noi, acest lucru nu trebuia să se întâmple. Este o dezamăgire suplimentară, dar nu o scuză“, a comentat antrenorul Barcelonei.

După 1-1 în tur, Eintracht Frankfurt s-a impus cu 3-2 pe „Camp Nou“, graţie golurilor marcat de Filip Kostic (‘4 – penalti, ’67) şi Rafael Santos Borre (’36). Pentru gazde au marcat Sergio Busquets (’90+1) şi Memphis Depay (’90+11 – penalti).

În semifinalele Europa League, Eintracht va înfrunta echipa engleză West Ham United, care a eliminat formaţia franceză Olympique Lyon (1-1 pe teren propriu şi 3-0 în deplasare).

Citeşte şi: Farul – Universitatea Craiova / CCA a anunţat brigada de arbitri

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS