10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLiga Campionilor / Diego Simeone şi Pep Guardiola, cuminţi în declaraţii după „războiul“ de pe „Wanda Metropolitano“

Liga Campionilor / Diego Simeone şi Pep Guardiola, cuminţi în declaraţii după „războiul“ de pe „Wanda Metropolitano“

Atletico Madrid şi Manchester City au încheiat cu un scor alb, 0-0, meciul retur din sferturile Ligii Campionilor, disputat miercuri seară pe stadionul „Wanda Metropolitano“. Campioana en titre a Angliei s-a calificat în semifinale graţie victoriei la limită din prima manşă (1-0). „Cetăţenii“ vor înfrunta în faza următoare o altă echipă spaniolă, Real Madrid. Turul va avea loc în Anglia, pe 26 aprilie, iar returul pe „Bernabeu“, pe 4 mai.

Diego Simeone: „Avem felul nostru de a juca, bun sau rău, dar ne luptăm“

Antrenorul echipei Atletico Madrid, Diego Simeone, a fost tare dezamăgit de rezultat, nu şi de jocul prestat de echipa sa. El nu a vorbit deloc de tensiunile din teren, jucătorii celor două combatante fiind la un pas de bătaie de în două rânduri în timpul jocului. Incidente au fost apoi pe drumul spre vestiare.

„Sunt foarte dezamăgit că am fost eliminaţi. Eu îmi doresc mereu să câştig, indiferent cum. Victoriile sunt sărbătorite, iar acesta este cel mai important lucru în fotbal. Aşa cum se întâmplă în cazul tuturor, în viaţă am priorităţi. Iar prioritatea mea este să câştig. Şi apoi este să fiu mândru de ceea ce produce echipa mea. Sunt mândru de această echipă Atletico pentru că se luptă. Avem felul nostru de a juca, bun sau rău, dar ne luptăm. Fotbalul are multe faţete şi nu o să judec modul de joc al adversarului. Am jucat cu armele noastre, împotriva a ceea ce este probabil cea mai bună echipă din lume. Nu sunt deloc fericit că am fost eliminat. Dar sunt liniştit pentru că ştiu că cei dinainte, Luis Aragones şi cei care au plecat în timpul pandemiei, au văzut în această seară o echipă competitivă. Şi este foarte greu să reuşeşti“, a declarat Simeone.

Pep Guardiola: „Atletico ne-a pus cu spatele la zid“

De partea cealaltă, tehnicianul lui Manchester City, Pep Guardiola, a fost uşurat că echipa sa a supravieţuit pe „Wanda Metropolitano“.

„Ne-au pus cu spatele la zid şi ne-au împins la limitele noastre. Noi am reuşit o primă repriză destul de bună. Ştiam că vor începe agresiv, dar am avut una sau două ocazii clare. Apoi, în finalul meciului, ne-am apărat cu tot ce aveam. Parcă am uitat să jucăm, dar adversarul a fost foarte bun. Ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi reuşit să marcheze la ultima lor acţiune? Forţa noastră mentală ar fi dispărut. Dar nu ne puteam aştepta ca în Liga Campionilor, împotriva campioanei en titre a Spaniei, ca totul să fie minunat“, a declarat Guardiola.

„Dacă vom juca aşa cum am făcut-o în repriza secundă, nu vom avea nici cea mai mică şansă cu Real Madrid. Dacă vom evolua ca în prima repriză, atunci avem şanse. Dar ne vom confrunta cu ‘regii’ acestei competiţii, aşa că orice ar fi, vom suferi“, a adăugat Pep Guardiola.

Citeşte şi: Liga Campionilor / Liverpool și Manchester City au completat „tabloul“ semifinalistelor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS