12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal„Al Rihla“, mingea oficială a Cupei Mondiale din Qatar

„Al Rihla“, mingea oficială a Cupei Mondiale din Qatar

Mingea oficială a Cupei Mondiale din 2022, găzduită de Qatar, se numeşte „Al Rihla“ (înseamnă călătorie în limba arabă – n.r.) şi este fabricată de Adidas. Este un balon care, potrivit producătorilor, „se mişcă prin aer mai rapid decât orice altă minge din istoria competiţiei“, informează agenţia EFE, citată de Agerpres.

„Al Rihla“ se inspiră din cultura, arhitectura, ambarcaţiunile emblematice şi drapelul Qatarului.

„Concepută cu atenţie prin colectarea de date şi teste riguroase efectuate în laboratoarele Adidas, în tuneluri de vânt şi pe teren, ‘Al Rihla’ oferă grade optime de precizie şi fiabilitate pe teren, datorită noilor forme şi noii texturi a suprafeţei“, a detaliat FIFA într-un comunicat dat publicităţii.

Printre principalele caracteristici ale balonului se numără viteza, acurateţea şi consistenţa formei, care se menţine şi în cele mai intense meciuri.

De asemenea, materialul din piele poliuretanică, având o formă inovatoare de 20 de panouri care asigură o mai bună precizie, stabilitate şi rotaţie în aer.

Mingea este prima din istoria Cupei Mondiale fabricată exclusiv din vopseluri şi cleiuri pe bază de apă.

Prima apariţie publică a acestei mingi va conta pe prezenţa unor foşti jucători precum Iker Casillas, Kaka, Farah Jefry sau Nouf Al Anzi. Acestora li se va alătura un grup de tinere speranţe din Qatar, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită şi Egipt.

Ulterior, „Al Rihla“ va călători în 10 oraşe din întreaga lume, printre care Dubai, Tokyo, Ciudad de Mexico şi New York.

Citeşte şi: Cristiano Ronaldo va participa la a cincea Cupă Mondială din cariera sa

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS