14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalVoluntari - „U“ Craiova / Reghecampf vrea continuitate în rezultate!

Voluntari – „U“ Craiova / Reghecampf vrea continuitate în rezultate!

Universitatea Craiova întâlneşte vineri, de la ora 20.30, pe FC Voluntari. Disputa va avea loc pe stadionul „Anghel Iordănescu“ şi va conta pentru etapa a 2-a din play-off-ul Ligii 1.

Gruparea din Bănie vine după o serie de 7 meciuri consecutive câştigate şi antrenorul Laurenţiu Reghecampf îşi doreşte enorm ca numărătoarea să continue. Acesta este conştient de valoarea aversarilor şi se teme din pricina stării suprafeţei de joc.

„Va fi un meci dificil pentru noi, ţinând cont de faptul că vom juca la Voluntari pe un teren care este mult mai mic decât cu ceea ce suntem noi obişnuiţi acasă. Nu ştim exact condiţiile care vor fi. Dacă va ploua, nu ştim cum va fi gazonul. La ultima partidă pe care am jucat-o acolo am avut probleme foarte mari din cauza ploii, a fost o mocirlă…

Avem jucători care se pretează la un joc de posesie, de combinaţii, de viteză şi ne dorim să avem condiţii cât mai bune. Ei vin după un meci pierdut în faţa celor de la CFR Cluj, unde în prima repriză au avut câteva ocazii foarte bune de a marca. Sunt sigur că îşi doresc şi ei să facă primele puncte în acest play-off şi de aceea va fi un meci deschis, în care ambele echipe îşi propun să câştige cele 3 puncte“, a spus Reghe.

„Trebuie să fim foarte atenţi!“

Acesta a subliniat ideea că FC Voluntari nu stă doar în cei doi jucători cu experienţă pe care îi are. Tehnicianul oltenilor a punctat că fotbaliştii săi trebuie să dea totul pentru victorie.

„Eu nu văd valoarea echipei Voluntari doar în cei doi jucători, Tamaş şi Budescu. Cei de acolo formează un grup puternic şi s-au calificat meritat în play-off, făcând meciuri foarte bune. Au stilul lor de joc, nu este foarte atractiv, dar este productiv. Au câştigat foarte multe puncte. Este o echipă foarte bine organizată în special pe faza de apărare. Are jucători foarte buni în atac şi mai ales pe faza de contraatac. Plecăm cu un ascendent moral, dar ştiţi foarte bine că orice partidă este specială, mai ales în play-off. Întâlnim o echipă care are jucători cu mare experienţă în această competiţie, jucători care pot face diferenţa şi se pot descurca la un asemenea nivel.

Trebuie să fim foarte atenţi! Trebuie să ne adaptăm! Jucătorii care vor intra pe teren trebuie să fie conectaţi şi să aibă ambiţia necesară pentru a câştiga cele 3 puncte. Este foarte important pentru noi să continuăm pe această linie şi să punem presiune, mai ales că suntem din nou prima echipă care joacă şi deschide această a doua etapă a play-off-ului. Printr-o victorie a noastră nu facem decât să ridicăm puţin ştacheta, să punem presiune pe echipele din faţă şi în acelaşi timp să câştigăm şi noi puţin la capitolul moral, clasament“, a comentat Laurenţiu Reghecampf.

Revin Găman şi Marius Constantin

Tehnicianul Ştiinţei a vorbit şi despre rezultatele oscilante din acest campionat. El a dezvăluit că i-au revenit două „piese“ importante în defensivă şi asta îl bucură tare mult.

„Acea serie de 7 meciuri câştigate a fost urmată de seria de 7 meciuri mai puţin norocoasă pentru noi, pentru că am avut şi ghinion în această perioadă. Dacă vă aduceţi aminte, la fiecare partidă aveam unul sau doi jucători care ne lipseau. În momentul de faţă nu este cazul. Avem lotul complet! Este pentru prima dată, în ultimele două săptămâni mă refer, din toată perioada de când sunt eu la Craiova, când am avut parte de aproape tot efectivul la antrenamente. Aici îl includ şi pe Valerică Găman, care a intrat şi el la antrenamente cu echipa, la fel şi Marius Constantin.

Şi nivelul pregătirilor este altul. Este foarte greu când ai 5-6 juniori care nu sunt încă la nivelul la care ar trebui să fie lotul unei echipe care îşi doreşte să câştige un campionat în România. Avem nevoie de substanţă, în primul rând la antrenamente. Numai prin antrenamente bune vom putea face meciuri bune la sfârşit de săptămână. Lucrul ăsta este pentru mine îmbucurător şi sper să nu mai avem parte de evenimentele neplăcute de anul trecut“, a explicat Reghe.

„Noi şi celelalte echipe suntem la pândă“

Cât despre lupta pentru titlu, Reghe s-a arătat rezervat:
„Este prea devreme să vorbim despre titlu. În momentul de faţă cei de la CFR se pot încurca singuri. Uitaţi-vă că au un parcurs foarte bun, câştigă meci de meci, iar lucrul ăsta nu face decât să le apropie titlul. Noi şi celelalte echipe suntem la pândă, aşteptăm să facă o greşeală. Şi noi, la rândul nostru, trebuie să ne câştigăm punctele. Mai sunt foarte multe meciuri de jucat“.

Laurenţiu Reghecampf a vorbit şi pe tema arbitrajului, asta după ce în prima rundă de play-off / play-out au apărut noi greşeli mari.

„Cred că sunt oameni specializaţi, care lucrează pentru a nu avea parte de asemenea evenimente. În acelaşi timp trebuie să vă uitaţi că arbitrii sunt oameni şi pot greşi. Eu cred că aceste greşeli nu sunt intenţionate. Nu cred că ajută pe nimeni ca noi, de pe margine, sau antrenorii celorlalte echipe să aruncăm gaz pe foc. Cred că ar fi bine să implementăm acest sistem VAR cât mai repede, pentru că ar ajuta foarte mult arbitri, dar şi pe noi“, a punctat Reghecampf.

Citeşte şi: Liga Campionilor / Lewandowski a rămas lider în clasamentul golgheterilor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS