13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLiverpool a câştigat Cupa Ligii Angliei în dauna lui Chelsea

Liverpool a câştigat Cupa Ligii Angliei în dauna lui Chelsea

Liverpool a câştigat Cupa Ligii Angliei, duminică seară, pe stadionul „Wembley“, după ce a învins-o pe Chelsea cu scorul de 11-10 la loviturile de departajare. În finala din Londra nu s-a marcat timp de 120 de minute! Disputa a fost urmărită de 85.512 de spectatori, informează Agerpres.

Portarii au făcut diferența

„Cormoranii“ au câştigat primul trofeu important al acestui sezon, la o zi după ce miliardarul rus Roman Abramovici şi-a anunţat retragerea de la Chelsea.

Jucătorii celor două echipe au transformat pe bandă rulantă din punctul de la 11 metri. Diferenţa a fost făcută de cei doi portari, care nu au apărat niciun şut. Irlandezul Caoimhin Kelleher a transformat însă lovitura sa de la punctul cu var, în timp ce spaniolul Kepa Arrizabalaga, introdus special în locul lui Edouard Mendy pentru sesiunea de lovituri de departajare, a şutat peste poartă.

De remarcat că în acest meci nu mai puţin de patru goluri au fost anulate pentru offside.

Liverpool a cucerit pentru a noua oară trofeul, un record. Totuşi, aceasta este prima cupă internă câştigată de antrenorul Jurgen Klopp cu Liverpool.

Chelsea: E. Mendy (’120, Kepa Arrizabalaga) – Azpilicueta (’57, Reece James), Chalobah, Thiago Silva, Rudiger, Marcos Alonso – Kante, Kovacic (’106, Jorginho) – Mount (’74, R. Lukaku), Pulisic (’74, Werner), Havertz.
Antrenor: Thomas Tuchel.

Liverpool: Kelleher – Alexander-Arnold, Matip (’91, Konate), Van Dijk, Robertson – Jordan Henderson (’79, Elliott), Fabinho, Naby Keita (’80, Milner) – Salah, Mane (’80, Diogo Jota), Luis Diaz (’97, Origi).
Antrenor: Jurgen Klopp.

Citește și: FCSB – Farul 0-2 / Puștii lui Hagi și-au făcut de cap pe Arena Națională

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS