8.9 C
Craiova
marți, 21 martie, 2023
Știri de ultima orăSportFotbalCupa României / S-au stabilit meciurile din semifinale

Cupa României / S-au stabilit meciurile din semifinale

Casa Fotbalului din Capitală a găzduit astăzi, la prânz, tragerea la sorți a meciurilor din semifinalele Cupei României. Astfel, conform extragerilor făcute, Universitatea Craiova, deținătoarea trofeului, o va întâlni pe Sepsi Sfântu Gheorghe. Celălalt duel al acestei faze va opune echipele FC Voluntari și FC Argeș.

Jocurile din cadrul semifinalelor se desfăşoară în sistem tur-retur. Prima echipă extrasă din urnă este organizatoarea primei manșe. În cazul de față, echipele care vor găzdui prima „bătălie“ vor fi Sepsi și FC Voluntari.

Ca urmare a abrogării principiului avantajului golului marcat în deplasare la jocurile eliminatorii disputate în dublă manşă, prin decizia Comitetului Executiv al FRF din 27 iunie 2021, în situaţia în care, după disputarea celor două jocuri, egalitatea se menţine (la puncte și golaveraj), după o pauză de 5 minute acordată la terminarea celor 90 de minute regulamentare, jocul retur se va prelungi cu două reprize a câte 15 minute, fără pauze între ele (doar pentru schimbarea terenului).

În cazul în care egalitatea se menţine şi după reprizele de prelungire, echipa câştigătoare va fi desemnată în urma executării loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă, în conformitate cu Legile Jocului.

Modificări făcute în cadrul competiției

Din sezonul 2020-2021 al fazei naţionale a Cupei României au intrat în vigoare o serie de modificări legate de regimul suspendărilor. Acestea au fost stabilite prin decizia de Comitet Executiv din data de 1 octombrie 2020. Astfel, din faza sferturilor de finală se ţine o nouă evidenţă a avertismentelor. Totodată, executarea suspendării pentru cartonaşele roşii primite de jucători / antrenori în jocurile Cupei României, indiferent de faza a competiţiei se face în primul joc oficial disputat de oricare dintre echipele clubului, indiferent de competiţie. În caz de litigiu, competenţa soluţionării aparţine Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF.

Meciurile nu se vor reprograma din pricina Covid-ului

În conformitate cu principiile de desfăşurare a competiţiilor fotbalistice pentru sezonul 2021-2022, adoptate prin decizia Comitetului de Urgenţă al FRF din 27 iulie 2021, meciurile din cadrul Cupei României care nu se pot disputa din cauza rezultatelor pozitive la testările pentru COVID-19 nu se pot reprograma!

Jocurile din cadrul semifinalelor Cupei României vor avea loc astfel: turul în perioada 19-21 aprilie, iar returul competiției va fi în perioada 10-12 mai. Programul acestora va fi stabilit şi comunicat ulterior pe site-ul FRF.

Citește și: Se reia Liga 2 / Poli Timişoara şi Petrolul redeschid „balul“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS