16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalSepsi – „U“ Craiova / Laurențiu Reghecampf: „Avem nevoie de 3 puncte, de stabilitate“ (VIDEO)

Sepsi – „U“ Craiova / Laurențiu Reghecampf: „Avem nevoie de 3 puncte, de stabilitate“ (VIDEO)

-

Universitatea Craiova a debutat cu victorie în anul 2022, 1-0 cu Rapid, iar acum se pregătește pentru o nouă „bătălie“ dificilă din Liga 1. Alb-albaștrii întâlnesc vineri, de la ora 20.00, la Sfântu Gheorghe, pe Sepsi, una dintre echipele dificile, imprevizibile ale campionatului. Aceasta este disputa care deschide runda 23.

„Va fi un meci foarte dificil, dar ne dorim să-l câștigăm“

Antrenorul formației Universitatea Craiova, Laurențiu Reghecampf, a prefațat astăzi disputa cu Sepsi, înaintea plecării spre Ardeal. Tehnicianul a folosit cuvinte laudative la adresa adversarei, pe care speră să o învingă pentru ca Știința să rămână în apropierea podiumului Ligii 1.

„Pentru noi va fi un meci foarte important. Avem nevoie de 3 puncte, de stabilitate, avem nevoie să rămânem în continuare în partea de sus a clasamentului. Având în vedere că și celelalte echipe au câștigat, acest lucru ne obligă. Jucăm cu o echipă care venea după 10 meciuri pe care nu le-a pierdut, un traseu foarte bun. Locul lor din clasament nu are nicio legătură cu prestația echipei. Este o formație foarte bună, cu un antrenor foarte bun, Bergodi, care ne cunoaște foarte bine echipa“, a spus Reghecampf.

„Se vor întâlni două echipe care încearcă să joace fotbal și o fac de foarte multe ori. Sunt foarte spectaculoase pe jocul ofensiv, au jucători buni, tehnici. Va fi un meci foarte greu pentru noi, din cauza situației noastre. Avem jucători foarte mulți care vin după Covid, încă nu sunt 100% pregătiți și avem și foarte multe accidentări… În plus, intervine și vremea. Probabil că va ninge la ora jocului, iar temperatura de acolo va fi mult sub ceea ce avem noi aici. Repet: va fi un meci foarte dificil, dar, bineînțeles, ne dorim să-l câștigăm“, a completat tehnicianul.

„Încercăm de la etapă, la etapă să devenim mult mai puternici“

Laurențiu Reghecampf a admis că elevii săi nu sunt la potențialul dorit, dar că echipa face eforturi să crească din toate punctele de vedere.

„Pentru noi, fiecare meci este important, este greu, este cu o încărcătură foarte mare. Ne dorim să câștigăm fiecare partidă. Este foarte important că am câștigat cu Rapid, pentru că venim după o perioadă foarte grea. Noi nu ne-am putut antrena și nu ne-am putut face programul pe care l-am avut în cap înainte de a începe cantonamentul. Zi de zi este mai bine și încercăm să-i aducem pe băieți la nivelul lor maxim. Dar cu siguranță mai avem nevoie de timp. Mai aveam nevoie și de meciuri amicale, însă, din păcate, nu s-a putut. Încercăm de la etapă, la etapă să devenim mult mai puternici“, a explicat tehnicianul oltenilor.

„Îi doresc din inimă succes lui Edi“

Laurențiu Reghecampf s-a arătat mulțumit de faptul că naționala mare a României are, în sfârșit, selecționer.

„Cred că este foarte important faptul că avem selecționer, un lucru așteptat de toată lumea. Nu vreau să discut alegerea, nu vreau să vorbesc despre nume. Îi doresc din inimă succes lui Edi. Sper să reușească să califice, din nou, echipa națională la un turneu final. Cu siguranță va avea susținerea tututor oamenilor din fotbal în următoarea perioadă“, a comentat Laurențiu Reghecampf.

Liga 1, etapa 23:

Vineri, 28 ianuarie:
ora 20.00: Sepsi – Universitatea Craiova

Sâmbătă, 29 ianuarie:
ora 14.00: FC Voluntari – Gaz Metan Mediaş
ora 17.00: Academica Clinceni – Farul
ora 20.00: Rapid – UTA Arad

Duminică, 30 ianuarie:
ora 14.00: Chindia Târgoviște – CS Mioveni
ora 17.00: FCU Craiova – FC Argeş
ora 20.00: Dinamo – FCSB

Luni, 31 ianuarie:
ora 20.00: CFR Cluj – FC Botoșani

Clasament oferit de flashscore.ro

Citește și: Liga 1 / LPF a anunţat echipa etapei a 22-a. Vezi cine şi-a câştigat locul în formula ideală!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Rapid – „U“ Craiova 1-2 | Alb-albaștrii au „stins...

Universitatea Craiova a câștigat în prelungiri, scor 2-1, partida...

ȘTIRI GdS