9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalInter şi Juventus luptă pe „Giuseppe Meazza“ pentru Supercupa Italiei

Inter şi Juventus luptă pe „Giuseppe Meazza“ pentru Supercupa Italiei

Campioana en titre, Inter Milano, şi câştigătoarea Cupei Italiei, Juventus Torino, se înfruntă miercuri, de la ora 22.00 (Look Sport), pe „Stadio Giuseppe Meazza“, în Supercupa Italiei 2021. Este un duel care se reeditează pentru prima oară din 2005 în această competiţie.

Disputa va fi arbitrată de Daniele Doveri şi va fi marcată de şi de unele absenţe din loturile celor două formaţii. Astfel, Inter nu-i va avea pe portarul Alex Cordaz şi atacantul Martin Satriano, ambii fiind infectaţi cu Covid-19. De partea cealaltă, Juve are o lista mai mare de indispozibili: Wojciech Szczesny (absenţa certificatului sanitar), Carlo Pinsoglio (infectat cu Covid-19), Alex Sandro, Leonardo Bonucci, Danilo (toţi 3 accidentaţi), Juan Cuadrado şi Matthijs de Ligt (suspendaţi). Sub semnul întrebării se află galezul Aaron Ramsey şi Federico Chiesa.

Echipe probabile:

Inter Milano: Handanovic – Skriniar, De Vrij, Bastoni – Darmian, Brozovic, Barella, Calhanoglu, Perisic – Lautaro, Dzeko.

Juventus Torino: Perin – De Sciglio, Rugani, Chiellini, Luca Pellegrini – Bernardeschi, Locatelli, Arthur, McKennie – Dybala, Morata.

„Nerazzurii“ pornesc favoriţi

Inter, liderul la zi din Serie A, a câştigat de cinci ori trofeul. Ultima oară s-a întâmplat în 2010. În ultima etapă de campionat, Inter, dirijată de Simone Inzaghi, a învins-o pe Lazio (2-1) şi şi-a consolidat poziţia de lider.

La rândul său, Juventus are nouă succese, ultimul în 2020, când a învins-o pe Napoli. „Bătrâna Doamnă“, condusă de Massimiliano Allegri, a obţinut în weekendul trecut un spectaculos triumf la Roma, scor 4-3. Juve a revenit de la 1-3 în doar 7 minute. Juventus ocupă locul 5 în Serie A, la 11 puncte de lider.

Este a doua oară când Inter şi Juventus se înfruntă în Supercupa Italiei, informează Agerpres. Precedentul duel a avut loc în 2005, când „nerazzurri“ s-au impus cu 1-0 printr-un gol al lui Juan Sebastian Veron.

Pentru a patra oară în istoria competiţiei finala are loc în luna ianuarie! Precedentele trei ediţii au fost câştigate de Juventus în 1996, 2019 şi 2021.

Allegri are trei succese în Supercupa Italiei cu Juventus. Inzaghi numără două trofee, ambele pe când o dirija pe Lazio Roma.

Casele pariurilor o văd pe Inter drept favorită la câştigarea trofeului, oferind o cotă de 1.68 pentru victoria acesteia. Juve a primit o cotă foarte mare pentru un succes, 4.60, în timp ce remiza în timpul regulamentar aduce o cotă de 4.

Citeşte şi: Elvir Koljic a „stins“ curiozităţile suporterilor Ştiinţei (VIDEO)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS