16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalTottenham, eliminată din Europa Conference League după a pierdut la 'masa verde' meciul cu Rennes

Tottenham, eliminată din Europa Conference League după a pierdut la ‘masa verde’ meciul cu Rennes

Tottenham Hotspur a fost eliminată astăzi din Europa Conference League, după ce UEFA a decis să acorde victoria la „masa verde“ formaţiei franceze Rennes în meciul din ultima etapă a grupelor. Jocul trebuia să se dispute luna aceasta, la Londra, dar nu a avut loc din cauza focarului de Covid-19 de la clubul englez, informează Agerpres.

Comisia de Apel a UEFA a declarat-o pe Rennes câştigătoare cu scorul de 3-0 în partida respectivă. Astfel, Tottenham se clasează pe locul 3 în Grupa G, cu 7 puncte, fiind nevoită să părăsească competiţia.

Rennes a încheiat grupa pe prima poziţie, cu 14 puncte, urmată de formaţia olandeză Vitesse Arnhem, cu 10 puncte, ambele fiind calificate în faza următoare. Pe 4 a ieşit formaţia slovenă NS Mura, cu 3 puncte.

UEFA a respectat regulamentul

UEFA a aplicat în acest caz regulamentul său pentru competiţiile europene. Acesta prevede acordarea victoriei la „masa verde“ pentru o echipă a cărei adversară nu poate alinia „cel puţin 13 jucători“, inclusiv un portar, din cauza faptului că o mare parte a lotului său este bolnav sau în carantină şi nu este posibilă reprogramarea întâlnirii respective în termenul fixat de forul continental.

La începutul unii decembrie, 8 jucători şi 5 membri ai staff-ului lui Tottenham au fost testaţi pozitiv la Covid-19. UEFA a anunţat amânarea meciului în dimineaţa zilei de 9 decembrie, obligând-o pe Rennes să se întoarcă acasă, după o deplasare inutilă la Londra.

Găsirea unei alte date de disputare a partidei a fost imposibilă, în condiţiile în care Tottenham avea anulate alte două partide din Premier League, cu Brighton şi Leicester City, din motive sanitare. Spurs a revenit pe teren abia duminică, terminând la egalitate cu Liverpool (2-2), în contextul în care campionatul Angliei se confruntă în prezent cu un val de infectări cu Covid-19.

De eliminarea lui Tottenham profită Vitesse Arnhem, care va disputa baraj pentru optimile Europa Conference League în luna februarie, când va avea o dublă confruntare cu formaţia austriacă Rapid Viena.

Citeşte şi: Bundesliga / Freiburg a trecut de Leverkusen şi a urcat pe podium

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS