28.3 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal„U“ Craiova - UTA / Reghecampf şi Vînă anunţă revirimentul alb-albaştrilor (VIDEO)

„U“ Craiova – UTA / Reghecampf şi Vînă anunţă revirimentul alb-albaştrilor (VIDEO)

-

Universitatea Craiova şi UTA Arad se întâlnesc marţi, 14 decembrie, de la ora 20.30, pe stadionul „Ion Oblemenco“, în cadrul etapei a 20-a din Liga 1.

Disputa din Bănie va fi arbitrată de Andrei Florin Chivulete (Bucureşti), ajutat la cele două linii de Alexandru Cerei (Cluj) şi Andrei Constantinescu (Bucureşti). Al patrulea oficial va fi Robert Avram (Piteşti).

Observator din partea CCA va fi Irina Mîrţ (Bucureşti), în timp ce LPF l-a desemnat să supervizeze jocul pe Paul Mincu (Bucureşti).

Reghecampf: „Ştim ce trebuie să facem la meciul cu UTA“

Antrenorul Universităţii Craiova, Laurenţiu Reghecampf, se aşteaptă la un nou meci de luptă, fiind convins că UTA va veni să se apere şi să obţină maximum pe contraatac. El speră însă că elevii săi vor fi mult mai atenţi şi nu vor mai greşi în apărare şi, totodată, mult mai eficienţi la finalizarea ocaziilor pe care şi le vor crea.

„Jucăm acasă şi trebuie să câştigăm toate cele 3 puncte. Sperăm ca mâine seară să avem şi aportul jucătorilor care au avut mici probleme de sănătate şi nu i-am putut folosi la meciul de la Voluntari. Sper ca băieţii să fie motivaţi şi conştienţi de faptul că avem nevoie de toate cele 3 puncte. Pentru acest lucru avem nevoie de multă muncă, seriozitate şi ceea ce facem la antrenament să se vadă pe teren. Ceea ce am vorbit ieri cu jucătorii şi ceea ce vom face astăzi mă determină să fiu pozitiv şi să am încredere că vor reuşi să câştige.

Ştim ce trebuie să facem la meciul cu UTA, dar cu siguranţă va fi un meci greu. Este o echipă care va veni să-şi apere şansele şi va face totul să nu piardă. Obiectivul nostru înaintea fiecărui meci este să nu primim gol. Lucrăm foarte mult în această direcţie, pentru că în compartimentul ofensiv avem jucătorii care pot marca şi face diferenţa în orice moment al jocului. Trebui să fim mult mai atenţi. Este foarte important să fim pregătiţi pentru meciul de mâine seară, pentru că fără muncă, fără devotament nu putem să câştigăm“, a spus tehnicianul Ştiinţei.

„Nu avem poliţe de plătit“

Acesta a punctat că alb-albaştrii nu vor încerca să se răzbune pentru jocul dur prestat de UTA în tur, când Roger i-a deranjat dantura lui Bancu, iar Hora l-a lovit fără minge pe Screciu:

„Nu avem poliţe de plătit, nu ne interesează aşa ceva. Suntem o echipă fair-play, ne dorim să jucăm fotbal şi să câştigăm meciul pe teren. Nu vreau să mai discut despre acest subiect (despre arbitraj – n.r.). Am făcut-o după jocul de la Voluntari. Sper să nu mai avem parte la fiecare partidă de greşeli foarte mari de arbitraj. Eu am să mă concentrez mai mult pe ceea ce înseamnă echipa de fotbal, pe ce facem noi. Vă promit că nu o să mai auziţi din gura mea niciun cuvânt despre arbitraj“.

„Să nu înţelegi că am dat un pas înapoi“

Laurenţiu Reghecampf a vorbit şi despre prezenţa în play-off, fiind convins că lucrurile se vor rezolva curând.

„Mai sunt multe etape, nu contează etapa de azi de mâine, ci ceea ce ne-am propus până la sfârşitul acestui campionat. În momentul de faţă suntem departe de primul loc şi luptăm pentru un loc în play-off, pentru că ăsta este adevărul. Suntem conştieţi de faptul că nu asta este valoarea noastră. Nu asta ne dorim să facem la Universitatea Craiova. Jocul ne dă încredere şi sperăm că această echipă va creşte mult mai mult şi vom avea parte de rezultate pozitive. Sper ca meciul de mâine seară să ne ajute să trecem peste această perioadă şi să câştigăm cele 3 puncte“, a comentat Reghe, care nu şi-a luat gândul de la titlu.

„În momentul de faţă trebuie să ne ţinem poziţia de a juca în play-off. În momentul când intrăm în play-off punctele se înjumătăţesc, sunt foarte multe meciuri şi acolo şi depinde numai de noi. Este penibil să vin în faţa dumneavoastră şi să spun de fiecare dată ceea ce ne dorim şi că o să luptăm până în ultima etapă. Nu o să vin şi să credeţi că nu sunt cu picioarele pe pământ.

Eu cred în continuare în echipa mea şi în calităţile jucătorilor. Ştiu foarte bine ce îmi doresc eu şi patronul echipei. Ne dorim foarte mult să ajungem pe prima poziţie din clasament, dar în momentul de faţă suntem foarte departe şi este greu pentru noi acest subiect. Trebuie să ne concentrăm şi să intrăm în play-off, apoi să luăm etapă cu etapă şi echipa să ne dea nouă putere să ieşim în faţa dumneavoastră ca să spunem că ne batem la titlu. Să nu înţelegeţi că am dat un pas înapoi. În continuare avem acelaşi target“, a subliniat Laurenţiu Reghecampf.

Ionuţ Vînă: „Pasa asta proastă nu poate continua la nesfârşit“

Din rândul jucătorilor Universităţii Craiova, mijlocaşul Ionuţ Vînă, se bucură că a marcat la Voluntari şi speră să se fi descătuşat.

„Mă bucur că am marcat şi că m-am descătuşat. Îmi doresc să marchez în continuare, să fie un început pentru mine şi să dau maximum zi de zi, să mă antrenez cât pot de bine şi atunci când mi se dă şansa să joc să o fac cât mai bine. Nu e vorba de presiune. Când intru în teren încerc să joc cu plăcere, ca atunci când eram mic şi jucam în curtea şcolii. Sunt sigur că dacă voi fi relaxat, dar concentrat pe teren, lucrurile vor ieşi cum trebuie“, a spus Vînă.

În privinţa jocului cu UTA, decarul Ştiinţei nu concepe decât victoria:

„Ne aşteaptă un meci dificil, cu un adversar bun, dar noi trebuie să ne revenim şi să începem să câştigăm, pentru că nu am mai făcut-o de multe etape. Cred că fiecare dacă dă maximum pe părticica lui vom lua cele 3 puncte. 100% vor încerca să-şi apere şansele şi vor veni să se apere, să nu primească gol. Din partea noastră trebuie să vedem o altă atitudine pe faza de apărare, să fim mult mai agresivi când nu avem mingea, să controlăm jocul pe faza ofensivă şi eu zic că de marcat o vom face.

Ne propunem să câştigăm fiecare meci, pentru că nu purtăm degeaba tricoul ăsta. În unele momente se întâmplă să nu câştigi, cum s-a întâmplat în ultimele 5 etape, dar asta nu trebuie să ne demoralizeze. Trebuie să ne motiveze ca să terminăm anul cu bine şi să scoatem maximum din cele două meciuri rămase. Pasa asta proastă nu poate continua la nesfârşit! Eu cred că de mâine o să începem să urcăm“.

Liga 1, etapa 19

Vineri, 10 decembrie:
FCU Craiova – Academica Clinceni 1-2 (Compagno ’28 / Ion ’33, Vellios ’68)
Rapid – FC Argeş 2-0 (Stahl ’9, Albu ’12)
Sâmbătă, 11 decembrie:
UTA Arad – FC Botoșani 0-0
FC Voluntari – Universitatea Craiova 1-1 (Ricardinho ’52 / Vînă ’90)
Gaz Metan Mediaş – FCSB 0-1 (Olaru ’60)
Duminică, 12 decembrie:
Sepsi – Farul 1-0 (Mitrea ‘7)
CFR Cluj – CS Mioveni 1-0 (Costache ’36)
Luni, 13 decembrie:
Dinamo – Chindia Târgoviște 1-0 (Carp ’62)

Clasament:
1.CFR Cluj 51 puncte (golaveraj 29-8)
2.FCSB 43 (35-16)
3.Voluntari 33 (23-19)
4.Rapid 31 (24-17)
5.„U“ Craiova 30 (35-22)
6.Botoșani 30 (18-17)
7.Farul 29 (21-11)
8.Argeș 27 (18-16)
9.UTA 26 (16-13)
10.Sepsi 24 (20-17)
11.Chindia 19 (12-14)
12.Mediaș 19 (15-22)
13.Mioveni 17 (11-26)
14.FCU 15 (12-21)
15.Dinamo 12 (14-39)
16.Clinceni 10 (15-40)

Etapa viitoare:

Marţi, 14 decembrie:
ora 17.30: Academica Clinceni – FC Voluntari
ora 20.30: Universitatea Craiova – UTA Arad
Miercuri, 15 decembrie:
ora 15.00: FC Botoșani – Gaz Metan Mediaş
ora 17.30: FC Argeş – Sepsi
ora 20.30: FCSB – Rapid
Joi, 16 decembrie:
ora 15.00: Chindia Târgoviște – FCU Craiova
ora 17.30: CS Mioveni – Dinamo
ora 20.30: Farul – CFR Cluj

Citeşte şi: „U“ Craiova – UTA / Laszlo Balint: „Am demonstrat să suntem o echipă puternică“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Rețea de contrabandă cu țigări în Dolj: Polițiștii au...

Patru persoane au fost reținute de polițiști ai Serviciului...

ȘTIRI GdS