3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalŞtefan Florescu, antrenorul cu două echipe de top

Ştefan Florescu, antrenorul cu două echipe de top

Antrenorul Ştefan Florescu are cu ce se lăuda după prima parte a sezonului competiţional 2021-2022. El pregăteşte două formaţii de juniori sub 17 ani din Bănie şi ambele stau excelent în clasamente. Secretul?
„Munca, pasiunea, ambiţia, nimic altceva“, ne mărturiseşte scurt tehnicianul care a împlinit 47 de ani pe 1 decembrie.

A făcut treabă cu Universitatea Craiova la Liga Elitelor

Astfel, cu Universitatea Craiova ocupă locul 2 în play-off-ul Ligii Elitelor U17, după un parcurs bun. A terminat pe 2 campionatul regular, cu 23 de puncte, poziţie pe care a menţinut-o şi în play-off, unde are 32 de puncte, fiind la o distanţă de 9 puncte faţă de liderul Universitatea Cluj şi la 5 de a treia clasată, Viitorul Cluj.

„Tindem spre primul loc. Am început mai greu, asta şi din cauza programului mai dificil. Din 15 jocuri pe care le-am avut la Liga Elitelor, ceea ce înseamnă campionatul regular plus 4 etape de play-off, am avut 9 deplasări. Astea şi la echipele puternice ale seriei: Miercurea Ciuc, Universitatea Cluj, Viitorul Cluj. Am avut un început mai greoi. Am avut în primele 3 etape două înfrângeri. Ne-am redresat, am reuşit primele două egaluri ‘afară’. Am avut o serie de 11 meciuri pozitive, cu 9 victorii şi 2 egaluri. Ne-am dus chiar la 8 puncte de locul 3. Un mare ajutor l-am avut din partea preparatorului fizic Robert Gheorghe“, a explicat Ştefan Florescu, pentru Gazeta de Sud.

Acesta ne-a spus şi care este marele său of, după prima parte a campionatului:

„Culmea este că în ultima etapă am pierdut la Viitorul Cluj şi ei au venit la 5 puncte de noi, dar asta pe fondul celui mai bun joc al nostru. Mi-a fost foarte greu să-i remontez după treaba asta. Am vorbit cu băieţii şi le-am spus că ultima impresie contează întotdeauna la fotbal. Veneam după un parcurs senzaţional de meciuri, echipa era pe val… Jocul nostru a lăsat o impresie bună, dar rezultatul… Am pierdut cum nu am mai făcut-o niciodată. Am avut 10-12 ocazii monumentale, de singur cu portarul, chiar şi cu poarta goală. A fost de departe cel mai bun joc al nostru, dar punctele au rămas la ei“.

„Trebuie să ne calificăm în semifinale şi să ne batem pentru titlu“

Ştefan Florescu ştie că are o echipă bună, poate cea mai bună din serie. Dar mai ştie şi că fără muncă formaţia sa nu-şi poate atinge obiectivul, care, bineînţeles, este unul măreţ, pentru că activează cu însemnele Universităţii Craiova.

„Pe noi ne interesează, practic, primele două poziţii din clasament. Astfel intrăm în semifinalele campionatului. Suntem în grafic. Mai sunt 6 etape, dintre care avem 4 meciuri acasă. Jucăm şi cu Universitatea Cluj, echipa de pe primul loc, deci putem urca dacă totul merge bine. La ce am arătat pe teren, cred că suntem cea mai bună echipă din grupă, dar la fotbal nu trebuie să laşi garda jos niciodată. Trebuie să ne calificăm în semifinale şi să ne batem pentru titlu“, a punctat Ştefan Florescu.

Lotul Universităţii Craiova U17 îi cuprinde pe următorii:

  • portari: Alexandru Bunea, Rafael Vlăsceanu, Cristian Popa-Răduț;
  • fundaşi: Denis Dragu, Rareș Calotă, Denis Turică, Bogdan Brășfăleanu, Mario Tudor, Andrei Pîrvu, Denis Benga, Dorian Sichitiu;
  • mijlocaşi: Adelin Dumitru, Robert Lăpădătescu, Emanuel Enache, Frederico Cîrpici, Ionuț Olaru, Marius Mierlescu, Mario Atanase, Mario Lupulescu;
  • atacanţi: Robert Tamaș, Alberto Călin, Fabian Șandru, David Barbu, Mario Mihalea, Sebastian Dan, Alexandru Pîrvu.

CSJ Ştiinţa U Craiova, lider în seria 6 a Campionatului Naţional

Rezultate remarcabile a înregistrat şi CSJ Ştiinţa U Craiova U17 sub îndrumarea lui Ştefan Florescu. Gruparea de la „Aripile“ este lider în seria 6. Campionatul regular l-a încheiat pe locul 1 cu o linie de clasament bună: 8 victorii, 2 egaluri şi nicio înfrângere, golaverajul fiind foarte bun: 51-8. CSJ şi-a ţinut urmăritoarele la distanţă şi în play-off. După 4 runde are 36 de puncte, cu 5 mai multe decât CSS Craiova şi cu 11 decât Academia „Gică Popescu“. De menţionat faptul că CSJ şi „GP“ Craiova au evoluat anul trecut la Liga Elitelor, dar au făcut-o cu juniori mai mici de vârstă.

„În afara faptului că nivelul nu mai este acelaşi, nici categoria de vârstă nu era cea care ni se potrivea. Noi jucam cu juniori mai mici cu un an, chiar doi, decât ne impunea competiţia, ca să-i ‘călim’. Erau echipe foarte bune, iar noi eram mai mici şi s-a văzut asta. Aici, chiar dacă am pierdut un jucător important, pe David Barbu, pe care l-am luat în partea cealaltă, la Universitatea Craiova U17, fiind unul dintre cei mai talentaţi copii de la acest nivel, am reuşit să avem nişte jocuri foarte bune.

Am reuşit să nu pierdem! Avem trei egaluri, iar restul sunt victorii. Eu zic că locul 2 nu putem să-l mai pierdem, deşi suntem pe primul loc, la 5 puncte distanţă de locul 2. Pe mine mă interesează să ne calificăm la faza semifinală. Dacă reuşesc să mai întăresc lotul, să-l completez, putem avea o echipă foarte frumoasă şi cu perspective mari şi aici“, a concluzionat Ştefan Florescu.

Lotul echipei CSJ Ştiinţa U Craiova U17 este compus din următorii:

  • portari: Sebastian Firulescu, Flavius Tărăbuță;
  • fundaşi: Nicholas Jianu, Adrian Stoenică, Tiberiu Dumitru, Eric Ciulcu, Mihai Mavrighe, Rareș Bușu;
  • mijlocaşi: Andrei Dumitrașcu, Ionuț Călin, David Zaharia, Raul Pițurcă, Mario Geampană, Dacian Ragman;
  • atacanţi: Alexandru Mandagiu, Marco Cîrciumaru, Dragoș Deaconescu, Adrian Dumitrescu, Ștefan Stoican, Alin Brînzan, Marius Bătănoiu.

„Satisfacţia este mare când câştigăm“

Aşa cum era de aşteptat, Ştefan Florescu are o viaţă foarte aglomerată, cu multe drumuri prin ţară, cu echipele pe care le antrenează. Are foarte multe ore petrecute pe terenul de fotbal, dar nu se vaită deloc. Forţa sa de a face faţă provocărilor, deloc puţine, este dată de unitatea „familiilor“ create la Universitatea Craiova U17 şi CSJ Ştiinţa U Craiova U17.

„Spre exemplu, eu joc sâmbăta dimineaţă cu CSJ-ul, apoi mă urc în maşina personală şi mă duc la Cluj sau la Braşov, ca să fiu cu Universitatea a doua zi la Liga Elitelor. Sau invers. Vin de la Arad la ora 1.00, iar duminică dimineaţă joc cu CSJ-ul. Ei ştiu ce efort depun şi sunt alături de mine. Programul meu a fost infernal în perioada asta. Am muncit 7 din 7 şi cu multe ore petrecute la teren. Dar satisfacţia este mare când câştigăm. Duminica, după ultimul joc, efectiv sunt descărcat, precum telefoanele mobile. Pe mine mă ‘încarcă’ rezultatele, ambiţia copiilor şi bucuria lor. În ambele părţi am creat două grupuri foarte unite şi când spun asta îi adaug şi pe părinţi. Ne ambiţionează faptul că suntem acolo sus şi nu vrem să coborâm“, a afirmat Ştefan Florescu.

Cât despre vacanţă, ea mai poate aştepta puţin:

„Vacanţa vine pe 17 decembrie. E o perioadă de relaxare acum. Avem antrenamente de menţinere, o să mai avem câte un joc amical, după care o să avem o vacanţă până pe 10 ianuarie. Atunci ne reunim şi reluăm treaba pentru partea a doua a sezonului“.

Citeşte şi: LPF a anunţat echipa etapei a 18-a. Universitatea Craiova a dat şi ea doi jucători

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS