9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalRobert Lewandowski, cel mai prolific marcator al anului

Robert Lewandowski, cel mai prolific marcator al anului

Atacantul Robert Lewandowski a fost recompensat cu un nou trofeu, pentru cel mai prolific marcator al anului, în urma golurilor înscrise pentru Bayern Munchen şi naţionala de fotbal a Poloniei.

„Le mulţumesc coechipierilor mei, fără de care nu aş fi golgheterul care sunt’, a declarat atacantul la primirea distincţiei.

Cel mai bun marcator din Bundesliga, Lewandowski a doborât în sezonul trecut recordul lui Gerd Muller, marcând 41 de goluri într-un sezon, faţă de cele 40 de goluri reuşite de legendarul atacant german în ediţia 1971-1972.

Donnarumma, portarul numărul unu

Portarul Gianluigi Donnarumma, care a câştigat EURO 2020 cu naţionala de fotbal a Italiei, în această vară, a obţinut Trofeul Iaşin, pentru cel mai bun portar al anului, în cadrul galei premiilor „Balonul de Aur“.

Jucătorul de 22 de ani îi succede în palmares brazilianului Alisson Becker (Liverpool), primul câştigător al acestei distincţii create în 2019 de revista France Football. În 2020 nu a fost organizată gala premiilor ”Balonul de Aur” din cauza pandemiei.

„A fost un an incredibil pentru mine. Am onorat toţi italienii. Sunt foarte, foarte mândru, a declarat Donnarumma.

Donnarumma a câştigat duelul pentru trofeu cu senegalezul Edouard Mendy (Chelsea) şi cu slovenul Jan Oblak (Atletico Madrid).

Trofeul Iaşin poartă numele legendarului portar al naţionalei URSS, Lev Iaşin, singurul care a cucerit ”Balonul de Aur”, în 1963.

Trofeul Kopa a ajuns la Pedri

Tânărul fotbalist spaniol Pedri, legitimat la Barcelona, a fost desemnat câştigătorul Trofeului Kopa, pentru cel mai bun tânăr jucător sub 21 de ani în acest an. Pedri le succede în palmares francezului Kylian Mbappe (2018) şi olandezului Matthijs de Ligt (2019).

El a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător şi la EURO 2020, unde Spania a fost eliminată în semifinale de Italia.

Pedro Gonzalez, numele real al lui Pedri, a câştigat Copa de Rey cu Barca, dar a evoluat şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, câştigând medalia de argint, după o finală pierdută de spanioli în faţa Braziliei.

Format la Las Palmas, în Insulele Canare, de unde este originare, Pedri a debutat la Barcelona în septembrie 2020. El a devenit al doilea cel mai tânăr jucător care a disputat 50 de meciuri pentru Barca, după atacantul Bojan Krkic, informează Agerpres.

Săptămâna trecută, el câştigase trofeul „Golden Boy“, decernat de cotidianul italian Tuttosport, care recompensează, de asemenea, cel mai bun fotbalist european sub 21 de ani din Europa.

Pedri şi-a prelungit în octombrie contractul său cu FC Barcelona până în iunie 2026.

Citește și: Lionel Messi a luat al 7-lea „Balon de aur“! Triumful din Copa America, decisiv

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS