6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal„U“ Craiova – FCSB / Fanii Științei sunt așteptați în tribune

„U“ Craiova – FCSB / Fanii Științei sunt așteptați în tribune

Oficialii clubului Universitatea Craiova nu au stat prea mult pe gânduri după ultima Hotărâre de Guvern cu privire la revenirea fanilor în tribune și au pus în vânzare bilete pentru derbiul cu FCSB. Atenție: doar pentru o repriză!

„Cel puţin o repriză pe „Ion Oblemenco”!

Iată cum sună comunicatul, cu precizarea că se încearcă modificarea orei de start, de la ora 20.30, la 20.15.

„Clubul Universitatea Craiova a pus în vânzare, începând din această seară, bilete pentru meciul cu FCSB, care se va desfăşura duminică, 28 noiembrie 2021, începând cu ora 20:15, pe stadionul Ion Oblemenco. Prețul unui bilet este de 1 RON și asigură accesul în stadion până la ora 21:00, urmând ca, după această oră, suporterii să părăsească arena conform prevederilor legale în vigoare.

Biletele pot fi achiziționate atât online, pe platforma Eventim.ro, cât și de la punctele noastre de vânzare tradiționale, iar spectatorii care vor fi prezenţi trebuie să fie vaccinaţi împotriva virusului SARS-CoV 2, respectiv să se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV 2. Abonaţii pot intra la acest meci pe baza abonamentului deja achiziţionat. Porţile arenei Ion Oblemenco se vor deschide începând cu ora 18.15.

Pe această cale, solicităm deţinătorilor de drepturi TV, posturilor de televiziune şi Ligii Profesioniste de Fotbal să conştientizeze ridicolul situaţiei şi să fie de acord cu devansarea orei de disputare a partidei astfel încât suporterii Universităţii Craiova să poată asista la acest derby fără a încălca normele legale. Totodată, facem un apel către Guvernul României să dea dovadă de înţelegere şi să modifice termenul limită până la care spectatorii pot participa la evenimentele sportive desfăşurate în aer liber, pentru ca fotbalul să nu fie, din nou, cea mai afectată activitate sportivă din România“, se arată în comunicatul Științei.

Mihai Rotaru: Scopul nostru este să umplem stadioanele

Într-o intervenție la Digi Sport, finanțatorul Universității Craiova, Mihai Rotaru, a spus:

„Scopul nostru, al tuturor, este să umplem stadioanele, să aducem spectatorii la stadion. Dar nu numai acum, în pandemie, nu doar la meciul Universitatea Craiova – FCSB, ci la toate. Să ai un spectacol, cu stadionul plin și lumea să se bucure de fotbal… Am văzut această ordonanță de urgență, această Hotărâre de Guvern, în care se stabilește că spectatorii vor avea acces la evenimentele sportive, desfășurate în aer liber sau în spații închise, dacă se desfășoară între ora 5 și 21. Noi am încercat să facem diligențele în așa fel încât să avem suporteri (…)

„Avem 3 variante!“                   

Avem 3 variante! Prima ar fi să jucăm de la 20.15 cu spectatori și la ora 21.00 aceștia să părăsească stadionul.

A doua variantă, puțin probabilă, pentru că tehnic nu mai este timp, este ca Guvernul să vină cu o hotărâre în care să precizeze ce înseamă ora 21. Pentru că putem să avem o interpretare și să spunem că ora 21 poate să fie ora de începere. Atunci nu am mai avea o problemă nici noi. Să spună dacă orice spectacol început înainte de ora 21 să se termine. Luăm următoarea variantă: începe un meci la 19.15 și avem o pană de curent în timpul jocului sau ai un eveniment neprevăzut. Conform regulamentului ai voie o oră să întrerupi meciul și să-l reiei. Și atunci ai depăși acea oră impusă. Deci trebuie să încercăm cu toții să explicăm problema.

A treia variantă ar fi ca televiziunile, în această perioadă de 30 de zile, cât este în vigoare această Hotărâre de Guvern, să stabilească ora de începere a partidelor importante la 19.15 maximum. Aceasta ar fi propunerea noastră în această perioadă de criză“.

„Sper să avem o interpretare a acestei Hotărâri de Guvern“

Am avut niște discuții pentru ca ora de începere să fie 20.15. A fost toată lumea de acord, după care s-a schimbat ceva, dar în acest moment înțeleg că iarăși este toată lumea de acord. Eu sper în continuare și fac un apel la ministrul sporturilor, la primul ministru asupra acestei probleme.

Ideea este că vaccinaților le este permis să stea pe stradă după ora 21, iar la evenimentele sportive participă doar cei vaccinați sau cei trecuți prin boală. Sper să avem o interpretare a acestei Hotărâri de Guvern, în sensul în care ora 21 reprezintă ora maximă de începere a unui eveniment sportiv. Pentru că altfel este un non sens“, a punctat Mihai Rotaru.

Citește și: Liga 3 / Universitatea II Craiova, învinsă în ultimul minut la Dăeşti

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS