20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalRomânia – Islanda 0-0 / Mirel Rădoi: „Un eșec național!“

România – Islanda 0-0 / Mirel Rădoi: „Un eșec național!“

România a remizat „alb“ cu Islanda și și-a cam luat gândul de la Campionatul Mondial. Selecționerul Mirel Rădoi a fost vizibil afectat de faptul că naționala are șanse mici de a mai susține barajul.

Când e ceva la îndemâna noastră nu putem să-l luăm, noi trebuie să ne chinuim. Sunt foarte dezamăgit, și eu și jucătorii! Îmi pare rău pentru echipa națională, pentru suporteri, pentru toți cei care aveau așteptări și i-am dezamăgit. Am avut 20 de șuturi, dar nu mi-a plăcut cum am evoluat. Am avut o posesie lentă, previzibilă, de multe ori n-am reușit să verticalizăm imediat“, a spus Rădoi, la ProTV.

Trebuia să avem o posesie rapidă, în schimb am încercat să centrăm mai mult. Alibec a fost izolat de multe ori. România a arătat că nu știe să gestioneze un astfel de meci, am trecut și eu prin asta. Îi înțeleg, dar n-am cum să-i iert. Sunt lucruri care te pot chinui toată viața“, a completat selecționerul.

„Nu mai suntem la mâna noastră“

Mirel Rădoi consideră că a greșit prin faptul că nu a pus o presiune mai mare pe jucători.

„Atmosfera a fost foarte bună, ne-am antrenat foarte bine, dar n-am reușit să câștigăm. Este o problemă de mentalitate la nivel național, de multe ori clacăm în momentele decisive. Suntem obișnuiți să scoatem în față doar lucrurile negative… Nu putem să-i educăm pe acești copii în câteva săptămâni. Nu este o scuză, dar asta este realitatea. Poate trebuia să pun o presiune în plus pe ei.

Din păcate nu mai suntem la mâna noastră și mi-e foarte greu să cred că Macedonia de Nord va pierde contra Islandei. La pauză le-am spus care este diferența de vârstă dintre noi și ei, dar presiunea a fost prea mare. Este un eșec personal, un eșec național și probabil că ne va chinui toată viața!“, a punctat Mirel Rădoi.

Citește și: Preliminarii CM 2022 / România – Islanda, scor 0-0. Nu mai știm să marcăm!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS