3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalMiracolul continuă! CSO Filiaşi, calificare istorică în sferturile Cupei României

Miracolul continuă! CSO Filiaşi, calificare istorică în sferturile Cupei României

CSO Filiaşi continuă să facă miracole în Cupa României! Micuţa grupare doljeană a mai făcut o „victimă“ în Cupa României, de această dată AFC Hermannstadt, şi s-a calificat istoric în sferturile de finală ale competiţiei. A fost un succes obţinut la loviturile de departajare, după ce în cele 120 de minute de joc a fost 2-2. La penaltiuri, Filiaşi s-a impus cu 4-3 şi astfel bifează o nouă victorie uriaşă.

Prima parte a duelului de la Filiaşi a fost una extrem de activă. Sibienii au început cum nu se putea mai bine jocul, cu un gol încă din minutul 3 al lui Sintean. Din acel moment, oaspeţii nu prea au mai contat în ofensivă, în timp ce trupa lui Găman s-a năpustit asupra porţii lui Muţiu. În cele din urmă, egalarea a venit înainte de pauză, în minutul 44, după ce Rogoveanu a transformat în gol o lovitură liberă de la marginea careului de 16 metri.

Apărarea, „cheia“ succesului

În partea a doua a meciului, CSO Filiaşi s-a apărat aşa cum a ştiut mai bine, iar acest lucru le-a reuşit. Oaspeţii nu au reuşit să-şi creeze ocazii mari de gol, s-au apropiat foarte greu de poarta lui Şerban, iar meciul a intrat în prelungiri. În cele 30 de minute suplimentare a contat o singură echipă, Hermannstadt, care a marcat în 107 prin Popescu. Când totul părea încheiat, gazdele au izbutit să egaleze nesperat în min 118, prin Creţu şi să trimită meciul la loviturile de pedeapsă.

Acolo, inspiraţia a fost de partea gazdelor. Chiar dacă au irosit două lovituri de pedeapsă, nici sibienii nu au fost mai norocoşi, au ratat de trei ori, iar Filiaşi s-a impus cu 4-3. De la Filiaşi au transformat Fotescu, Calu, Zanfir şi Şerban, în timp ce pentru Hermannstadt au punctat de la punctul cu var Bucuroiu, Pantea şi Petrescu.

CSO Filiaşi: Şerban – Dănescu (74, Zanfir), Dina (87, Bubuioc), Popa, Calu – Pencea (74, Armăşelu), Duriţă (113, Manolache), Vîlcică – Rogoveanu (113, Creţu), A. Şerban, Fotescu. Antrenor: Mario Găman.

AFC Hermannstadt: Muţiu – Buzan (46, Mino), Antoche, issah, Tomşa – Alhassan (67, Petrescu), Niţă (46, Popescu), Chiriţoiu (46, Pantea), Balaure – Sintean, Plazonja. Antrenor: Marius Măldărăşanu.

Menţionăm că acesta a fost ultimul meci al lui Mario Găman pe banca tehnică a celor de la CSO Filiaşi. Acesta s-a înţeles cu gruparea de Liga 3, Pandurii Tg. Jiu, pe care o va prelua în perioada imediat următoare. Gorjenii se luptă în acest sezon pentru promovarea în liga secundă.

Cupa României – optimi de finală

Marţi, 26 octombrie:
CSO Filiaşi – AFC Hermannstadt 2-2 (4-3 după penaltiuri)
Gaz Metan Mediaş – Chindia Târgovişte 0-1
Dinamo – FC Argeş 1-2
Miercuri, 27 octombrie:
ora 18.00: Minaur Baia Mare – Universitatea Craiova
ora 21.00: FC Voluntari – FCSB
Joi, 28 octombrie:
ora 15.00: AFC Buzău – Dunărea Călăraşi
ora 18.00: FCU Craiova – Sepsi Sf. Gheorghe
ora 21.00: Poli Timișoara – Rapid

Citeşte şi: La Baia Mare, Ştiinţa vrea calificare!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS