8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLiga Naţiunilor / Spania s-a impus în faţa Italiei şi joacă finala

Liga Naţiunilor / Spania s-a impus în faţa Italiei şi joacă finala

Selecţionata Spaniei s-a calificat în finala Ligii Naţiunilor, după ce a învins campioana europeană Italia cu scorul de 2-1 (2-0), miercuri seara, pe stadionul „San Siro“ din Milano, în prima semifinală. „La Roja“ a marcat prin Ferran Torres (’17, ’45+2). „Squadra Azzurra“ a redus din diferenţă prin Lorenzo Pellegrini (’83).

De menţionat faptul că italienii au jucat în inferioritate numerică din minutul 42, când fundaşul Leonardo Bonucci a fost eliminat.

Italia a încheiat o serie de 37 de meciuri consecutive fără înfrângere, informează Agerpres. Acesta este, totodată, primul meci în care primeşte două goluri din iunie 2018 (1-3 cu Franţa, în deplasare, în meci amical).

De remarcat că Spania a obţinut această victorie cu un jucător de 17 ani pe teren, Gavi (FC Barcelona). El s-a aflat la debut în naţionala de seniori şi a stabilit totodată un nou record, pentru cel mai tânăr fotbalist care a evoluat pentru naţionala Spaniei.

Italia: Gianluigi Donnarumma – Giovanni Di Lorenzo, Leonardo Bonucci, Alessandro Bastoni, Emerson – Nicolo Barella (’72, Davide Calabria), Jorginho (’64, Lorenzo Pellegrini), Marco Verratti (’58, Manuel Locatelli) – Federico Chiesa, Federico Bernardeschi (’46, Giorgio Chiellini), Lorenzo Insigne (’58, Moise Kean).
Selecţioner: Roberto Mancini.

Spania: Unai Simon – Cesar Azpilicueta, Aymeric Laporte, Pau Torres, Marcos Alonso – Koke (’75, Mikel Merino), Sergio Busquets, Gavi (’84, Sergi Roberto) – Pablo Sarabia (’75, Bryan Gil), Ferran Torres (’49, Yeremi Pino), Mikel Oyarzabal.
Selecţioner: Luis Enrique.

Cartonaşe galbene: Bonucci ’30, 42, Locatelli ’82 / Azpilicueta ’45, Sarabia ’65, Pino ’71, Oyarzabal ’89.
Cartonaş roşu: Bonucci ’42.
A arbitrat: Serghei Karasev (Rusia).

Joi, de la ora 21.45, va avea loc a doua semifinală a Ligii Naţiunilor. Oponente vor fi Belgia şi Franţa, campioana mondială. Duminică, 10 octombrie, vor avea loc finala şi finala mică.

Roberto Mancini: „Mai bine că am pierdut acum, decât în finala EURO“

Roberto Mancini, selecţionerul Italiei, nu şi-a ascuns dezamăgirea după înfrângerea în faţa Spaniei.

„Ştiam că mai devreme sau mai târziu va veni şi înfrângerea. Mai bine în seara asta, decât în finala EURO sau a unei Cupe Mondiale. Chiar dacă Spania este o echipă grozavă şi joacă foarte bine, am avut şi noi ocaziile noastre. Este păcat, pentru că puteam lupta până la final. Cred că acel cartonaş roşu a influenţat jocul pentru că până atunci ei au avut mai multă posesie, dar noi am avut ocazii de a marca şi egala. După aceea, trebuia să fim mai atenţi şi să nu primim al doilea gol înainte de pauză”, a spus selecţionerul italian.

Luis Enrique: „Italia trebuia să piardă mai devreme sau mai târziu“

Selecţionerul Spaniei, Luis Enrique, se bucură că elevii săi au reuşit să pună capăt şirului incredibil de rezultate pozitive al Italiei.

„Este o victorie frumoasă. Italia trebuia să piardă mai devreme sau mai târziu. Toate seriile au un final, însă acest record este incredibil. Cheia a fost personalitatea şi îndrăzneala jucătorilor noştri, care au intrat foarte bine în meci încă de la început. Am rămas fideli principiilor noastre, însă cu doar un antrenament şi jumătate, jucătorilor le este foarte greu să identifice ideile de joc pe care ni le dorim. Dar s-au descurcat foarte bine şi suntem fericiţi. Acum trebuie să ne odihnim şi să ne gândim la finală“, a spus selecţionerul spaniol.

Citeşte şi: Liga 1 / FCSB şi Universitatea Craiova trec, din nou, pe la casierie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS