8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalFCU - „U“ Craiova, 0-2 final. Știința a dominat, a câștigat și în play-off a intrat!

FCU – „U“ Craiova, 0-2 final. Știința a dominat, a câștigat și în play-off a intrat!

Echipa mai bună s-a impus, iar acest lucru este de necontestat! Universitatea Craiova și-a dominat adversarii, a controlat în totalitate jocul și s-a impus clar cu 2-0 în fața unui FCU Craiova care nu a existat din punct de vedere ofensiv. Repriza a doua a fost una foarte bună făcută de băieții lui Reghecampf, care și-au asigurat victoria prin golurile lui Nistor (48) și Baiaram (85). Acum, cu victoria din derbiul de astăzi, alb-albaștrii au urcat în play-off, și se află, mai exact, pe locul al 5-lea, cu 19 puncte.

Final: FCU – „U“ Craiova 0-2 final.

Min. 90+3: Căpățînă a trimis un șut de la mare distanță, dar mingea s-a scurs puțin pe lângă poarta adversă.

S-au acordat patru minute de prelungire.

min. 87: Hyghebaert a fost înlocuit cu Bușu la FCU Craiova, iar Raicea i-a luat banderola lui Albu.

min. 85: GOOOOOOLLLLLL ȘTIINȚA! Ștefan Baiaram finalizează simplu, la colțul scurt, după ce a rămas singur cu portarul advers. De remarcat assist-ul lui Nistor!

min. 74: Bauza este înlocuit cu Bălan, iar Paramatti a fost schimbat de Ondaan.

Min.72: Cartonaș roșu pentru Compagno, de la FCU Craiova! Acesta i-a dat o palmă în cap lui Pigliacelli, iar Cojocaru a văzut perfect. Decizia a fost una corectă, iar meciul se complică și mai mult pentru gazde.

min. 67: Prima schimbare și la FCU Craiova. Sidibe a fost înlocuit de Van Durmen. De partea cealaltă, Reghe a făcut două modificări. Crețu și Koljic au părăsit terenul, iar Fedele și Baiaram au intrat.

min. 60: Încă o jumătate de oră în Bănie. FCU Craiova nu reușește să iasă din propria jumătate, chiar dacă are nevoie să atace. De partea cealaltă, Știința își face jocul și nu forțează.

Min. 52: Nistor mai încearcă un șut de la distanță, dar mingea se duce peste poarta adversă. FCU este în corzi.

Min. 48: GOOOOOOLLL Universitatea Craiovaa! Dan Nistor profită de o gafă a lui Diallo în defensivă și înscrie cu un șut plasat perfect! Start fulminant de repriză în Bănie.

Min. 46: Repriza a debutat cu un șut al lui Ivan peste poarta lui Popa.

min. 46: A doua înlocuire la Universitatea. Gustavo nu a prins cea mai bună formă și a fost înlocuit cu Cîmpanu.

Partida s-a reluat.

În primele 45 de minute statisticile nu sunt deloc pe placul suporterilor. Universitatea Craiova a trimis de trei ori spre poarta adversă și de două ori a nimerit spațiul porții, în timp ce echipa lui Mutu are zero în dreptul la toate capitolele.

Pauză: FCU – „U“ Craiova 0-0.

min. 45+2: Bancu a trimis o centrare bună, dar mingea s-a scurs pe lângă poartă după lovitura de cap a lui Koljic.

Min. 43: Ivan a avut o șansă bună de a înscrie, pe un contraatac, dar șutul său din lateral nu i-a pus probleme lui Popa.

min. 30: O jumătate de oră fără nimic deosebit pe teren. Cele două echipe nu își ies din ritm și nu pun deloc presiune pe poarta adversă. Se simte presiunea unui derbi.

Min. 23: Acțiune bună a Universității, încheiată, însă, cu un șut-centrare ratat al lui Nicușor Bancu. Ar fi putut fi o șansă bună de a marca pentru Știința.

Min. 22: Reghecampf este nevoit să mute după ce Vlădoiu s-a accidentat. Căpățînă este jucătorul care a intrat pentru alb-albaștri.

Min. 20: Universitatea Craiova este la conducerea jocului, în timp ce gazdele se apără pe două linii. Ocaziile lipsesc deocamdată, dar jocul are ritm.

După doar trei minute, jocul s-a reluat. Fumul s-a ridicat, iar centralul Cojocaru a dat drumul la meci.

min. 9: Partida a fost întreruptă după ce suporterii din Peluza Nord au aruncat cu torțe și fumigene pe teren!

Min. 6: Primul șut pe spațiul porții l-a trimis Dan Nistor, pentru Universitatea Craiova. Voleul său a fost prins fără probleme de portarul celor de la FCU.

Au apărut primele incidente în tribunele stadionului „Ion Oblemenco”. Câțiva suporteri ai echipelor adverse și-au împărțit lovituri, unii folosind inclusiv bețele de la steaguri, dar jandarmii au intervenit și au aplanat rapid situația tensionată.

Partida a început!

Echipele de start:

FCU Craiova: Popa – Negru, Kovacic, Diallo, Huyghebaert – Paramatti, Albu, Asamoah, Bauza – Sidibe, Campagno. Antrenor: Mutu.
Rezerve: Cobrea, Bușu, Gajic, Pop, Blidar, Raicea, Bălan, Ondaan, Van Durmen.

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Găman, Screciu, Bancu – Nistor, Crețu, Houri – Gustavo, Koljic, Ivan. Antrenor: Reghecampf.
Rezerve: Lazăr – Vătăjelu, Constantin, Căpățînă, Baiaram, Cîmpanu, Markovic, Fedele, Ivanov.

Peluza Sud s-a strâns în fața Universității, unde sunt păziți de jandarmi. În următoarea perioada vor porni către stadion, unde își vor susține favoriții de pe esplanadă.

Update: Suporterii Universității au pornit spre stadion, după ce la ora 18.00 s-au adunat în Piața „Mihai Viteazu“ și au făcut un spectacol frumos, cu fumigene și torțe.

În această seară, de la ora 21.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“, va avea loc partida dintre FCU Craiova și Universitatea Craiova, derbiul etapei a 11-a din Liga 1. Cu ocazia acestei întâlniri, forţele de ordine sunt mobilizate ca pentru un joc de mare risc. 

Conform deciziilor guvernului, partida de azi se putea organiza cu 15.000 de spectatori, dar clubul gazdă a ales să deschidă numai 30 % din capacitatea arenei. Aşadar, partida se va desfășura cu un maxim de aproximativ 9.000 de spectatori. De menționat că fanii Universităţii Craiova au alocate un număr de 460 de bilete, la Peluza Nord, dar mulți susținători ai Științei și-au cumpărat deja bilete și la Tribuna II.

Peluza Nord s-a reunit deja în jurul orei 18 în centrul Craiovei, în Piaţa Mihai Viteazul, iar în perioada următoare se va porni spre stadion. De partea cealaltă, deşi au anunţat că nu vor intra la meci, protestând faţă de restricţiile impuse de guvern privind accesul la meciuri, fanii FCU vor să-și susțină favoriții din jurul arenei din Bănie.

Mobilizare generală!

Nu numai suporterii se mobilizează pentru derby-ul din Bănie, ci şi forţele de ordine. Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova a emis un comunicat prin care anunţă că va asigura ordinea pe tot parcursul zilei, atât în oraş, cât şi la stadion. Alături de jandarmi sunt impicate şi I.P.J. Dolj, I.S.U. Dolj și Poliția Locală Craiova.

„Astăzi, 03 Octombrie a.c., începând cu ora 21:00, pe stadionul de fotbal – Complexul Sportiv Craiova, va avea loc partida de fotbal dintre echipele F.C. U Craiova 1948 – Universitatea Craiova, din cadrul Ligii I. Pentru desfășurarea în condiții de ordine și siguranță publică a acestui eveniment sportiv, Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, va lua măsuri pentru deplasarea în condiţii de siguranţă a suporterilor la și de la stadion, precum şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă la nivelul municipiului Craiova.

Jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova și Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj vor acţiona pentru asigurarea ordinii publice în imediata apropiere a arenei sportive, precum şi pe traseele de deplasare ale suporterilor, pentru prevenirea apariţiei unor evenimente de natură să afecteze climatul de ordine şi siguranţă publică. Facem apel către susținătorii celor două echipe să conștientizeze situația epidemiologică actuală și să respecte măsurile stabilite de organizator și de forțele de ordine.

Suporterii vor avea acces pe stadion începând cu ora 19:00, pe baza biletelor și a documentelor care confirmă respectarea regulilor sanitare și epidemiologice. În conformitate cu prevederile Legii nr. 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare, intrarea în stadion, accesul publicului prin turnichete, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează de către agenţi ai societăţii de pază şi protecţie, contractată de organizator. Spectatorii nu au voie să introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă.

Este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă. De asemenea, având în vedere că în mediul on-line sunt propagate diverse informații cu privire la faptul că suporterii celor două echipe de fotbal intenționează să se reunească în grupuri mai mari în zona centrală, recomandăm acestora să își exprime sentimentele de bucurie sau dezaprobare în mod civilizat, să nu se implice în incidente, care ar putea duce la tulburarea ordinii și liniștii publice, să se delimiteze de orice formă de violență verbală sau fizică și să respecte indicațiile forțelor de ordine, în vederea prevenirii unor evenimente ce pot să ducă la tulburarea ordinii publice.

Îi asigurăm pe membrii comunității noastre că jandarmii din cadrul G.J.Mb. Craiova și I.J.J. Dolj, în cooperare cu colegii din cadrul I.P.J. Dolj, I.S.U. Dolj și Poliția Locală Craiova vor fi la datorie și nu vor tolera situații în care se constată tulburarea climatului de ordine și siguranță publică sau orice alte fapte care să pună în pericol siguranța cetățenilor. Mulțumim tuturor pentru înțelegerea manifestată față de măsurile de siguranță luate pentru desfășurarea acestui eveniment sportiv!”, se menţionează în comunicatul de presă emis de Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, remis de Prosport.

Date statistice:

FC U Craiova 1948 este fără victorie în precedentele șase runde, interval în care a reuşit doar trei rezultate de egalitate.

Universitatea Craiova vine după o victorie mare, 5-0 cu Dinamo. În acest meci, jucătorii antrenaţi de Laurenţiu Reghecampf au stabilit recordul de şuturi expediate pe cadrul porţii adverse din acest sezon, 15 şuturi cadrate.

Conform datelor prezentate pe site-ul LPF, Universitatea Craiova este echipa cu cele mai multe pase corecte din campionat, medie – 461 pase corecte / meci. Şi FC U Craiova 1948 stă bine în acest top, gruparea gazdă ocupând locul al treilea, cu o medie de 428 pase corecte / meci.

La nivelul băncilor tehnice, Adrian Mutu şi Laurenţiu Reghecampf se vor afla pentru întâia oară faţă-n faţă în Liga 1.

Mediile de vârstă:

U Craiova 1948 – 26 ani şi două luni;

Universitatea Craiova – 26 ani şi 10 luni.

Se întâlnesc echipa cu cei mai mulţi debutanţi din acest sezon, FC U Craiova 1948 – 23 astfel de jucători bifând cel puţin un minut, respectiv formaţia cu cei mai puţini debutanţi, Universitatea Craiova – unul singur (Antoine Conte).

Liga 1, etapa 11

Vineri, 1 octombrie
CS Mioveni – FC Argeş 0-0
Chindia Târgoviște – FCSB 0-1 (Budescu ’90+7 – penalti)
Sâmbătă, 2 octombrie
Dinamo – UTA Arad 2-2 (Torje ‘7, Sorescu ’54 – penalti / Miculescu ’63, ’90+5)
Sepsi – Rapid 2-2 (Luckassen ’28 – penalti, ’43 / Goge ‘3, Alami ’10)
Duminică, 3 octombrie
FC Voluntari – Farul 1-0 (I. Gheorghe ’65)
CFR Cluj – Gaz Metan Mediaş 2-1 (Petrila ’47, Deac ’59 / Yuri ’12)
ora 21.00: FCU Craiova – Universitatea Craiova 0-2 (Nistor ’47, Baiaram ’85)
Luni, 4 octombrie
ora 20.30: Academica Clinceni – FC Botoșani

Clasament:

1.CFR Cluj 30 puncte (golaveraj 17-6)
2.FCSB 21 (20-11)
3.Botoşani 21 (11-7)
4.Voluntari 21 (15-12)
5.„U“ Craiova 19 (17-10)
6.Farul 18 (14-6)
7.Rapid 18 (13-9)
8.UTA 17 (11-8)
9.Argeş 15 (8-6)
10.Chindia 13 (8-8)
11.Mioveni 11 (6-13)
12.Sepsi 10 (9-11)
13.FCU 9 (8-13)
14.Mediaş 8 (8-14)
15.Dinamo 7 (9-26)
16.Clinceni 2 (8-22)

Citește și: Tenis de masă / România este vicecampioană Europeană! Germania, mai puternică în finală

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS