14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalFC Argeș - FCU Craiova 1-0 / Ișfan l-a trimis pe Mutu în ședință cu fanii

FC Argeș – FCU Craiova 1-0 / Ișfan l-a trimis pe Mutu în ședință cu fanii

-

Nou promovata FCU Craiova a cam uitat să câștige. Trupa lui Adrian Mutu a pierdut sâmbătă seară, scor 0-1, la Pitești, în fața echipei FC Argeș. Unicul gol de pe stadionul „Nicolae Dobrin“ a fost marcat de Alexandru Isfan (’45+1).

FC Argeş: Greab – Muşat (’86, Piţian), Joao Miguel, Turda, Tofan – Meza Colli, Raynov – Dumitraşcu, Palic (’73, De Jonghe), Işfan (’46, Dumitru) – Cr. Tănase (’81, Arias).
Antrenor: Andrei Prepeliţă.

FCU Craiova: Mogoşanu – Negru, Kovacic, Diallo, Huyghebaert – Van Durmen, Albu (’67, Ondaan), Baeten (’46, Pop) – Sidibe (’46, Vieira), Bălan (’46, Compagno), Marquet (’87, Raicea).
Antrenor: Adrian Mutu.

Cartonașe galbene: Raynov ’78 / Baeten ’28, Huyghebaert ’37, Pop ’88.

A arbitrat: Ovidiu Hațegan.

FCU Craiova ocupă locul 12, după 8 runde, iar în etapa viitoare va primi vizita celor de la FCSB. Confruntarea va avea loc sâmbătă, 18 septembrie, de la ora 20.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“.

Adrian Mutu: „Am făcut tot ce am putut“

Antrenorul formației FCU Craiova, Adrian Mutu, a admis că defensiva sa a greșit la gol. El a punctat că nu se teme de demitere. De altfel, Mutu a fost luat la întrebări de suporteri în parcarea stadionului din Trivale.

„Orice meci pierdut nu e o plăcere pentru antrenori. Din păcate, suferim la fazele fixe. În ultimele 4 meciuri am luat gol din corner sau penalti. Nu neapărat din prima, ci după o recentrare. Suntem neatenți și pierdem marcajul în careu. Da, a fost o minge rămasă în careu, toți s-au dus pe minge, au pierdut marcajul, iar pe recentrare a fost om liber pe bara a doua. Trebuie să muncim, să învățăm din greșeli. Trec etapele și trebuie să ne dea de gândit că facem aceeași greșeală. Trebuie să avem perseverența de a munci mai mult. N-am primit niciun gol dintr-o acțiune fluidă, ci doar faze fixe. Mă deranjează! Suntem neatenți și lucrul ăsta ne costă“, a spus Mutu, la Digi.

„Trebuie să existe omogenitate, să se adapteze jucătorii noi la fotbalul nostru. Probabil au crezut că e mai ușor, dar în România fiecare echipă luptă pentru fiecare punct. O neatenție ne costă un meci. Am avut și lipsă de concentrare, puteam să marcăm. N-are de ce să-mi fie teamă (de demitere – n.r.). Patronatul ia decizia pe care o crede de cuviință. Eu sunt preocupat să redresez echipa. Sunt profesionist 100%, am făcut tot ce am putut. Din păcate, rezultatele întârzie să apară și în ultimele 4 meciuri am luat două puncte. Urmează trei meciuri grele – FCSB, Botoșani, iar apoi derbiul. Ăsta este fotbalul, se joacă pe goluri și pe puncte“, a mai spus Mutu.

Mititelu Jr.: „Nu putem juca în halul ăsta!“

Patronul echipei FCU Craiova, Adrian Mititelu Jr., s-a arătat dezamăgit de evoluții, dar îl susține pe Adrian Mutu.

„Am discutat cu jucătorii. Normal că vom continua cu Mutu. Drumul este lung, se pare că acum este și mai lung. Avem 8 puncte după 8 meciuri, este dezamăgitor și jocul, și poziția din clasament. Sper să se schimbe ceva la echipă, pentru că altfel va fi foarte greu. Sunt supărat (…) Chiar nu mă așteptam să avem doar 8 puncte. Modul în care am jucat azi îmi ridică semne de întrebare. Nu putem juca în halul ăsta! Dacă vă uitați pe CV-urile jucătorilor aduși în vara asta, de unde i-am luat, din primele ligi ale Europei, să pasăm în jumătatea noastră… este dezamăgitor. Sper să se schimbe ceva, iar la meciul cu FCSB să arătăm altfel“, a spus Mititelu Jr., la Digi.

„Eu n-am ce să fac mai mult. Din Liga 4 am adus echipa în Liga 1, acum depinde de staff-ul tehnic și de jucători. Ne înjură de 15 ani (suporterii – n.r.)… Să mă înjure în continuare, d-aia nu mai pot eu! Liniște a fost până acum, dar acum vor fi niște măsuri la nivel de lot, de jucători, de echipă. I-am oferit lui Adrian Mutu încredere totală, am adus jucătorii cu care m-am sfătuit cu el. Dacă luăm CV-urile jucătorilor, sunt în primele șase echipe din țară fără să discutăm. Dar uitați că fotbalul ne păcălește. Nu prea jucăm fotbal. Suntem în etapa a opta, trebuie să se trezească. Sunt dezamăgit și ne așteaptă niște meciuri foarte grele“, a completat Mititelu Jr.

Liga 1, etapa 8

Vineri, 10 septembrie: CS Mioveni – Chindia Târgoviște 0-1, UTA Arad – FC Rapid 2-2.
Sâmbătă, 11 septembrie: FC Argeş – FCU Craiova 1-0, FC Botoșani – CFR Cluj 1-0.
Duminică, 12 septembrie – ora 18.15: Gaz Metan Mediaş – FC Voluntari, ora 21.00: FCSB – Dinamo.
Luni, 13 septembrie – ora 18.00: Farul Constanţa – Academica Clinceni, ora 21.00: Universitatea Craiova – Sepsi.

Clasament:
1.CFR Cluj 21 puncte (golaveraj 13-5)
2.Rapid 17 (10-4)
3.Botoşani 17 (8-5)
4.UTA 15 (9-5)
5.Farul 12 (7-2)
6.„U“ Craiova 12 (9-8)
7.Argeş 10 (7-6)
8.Mioveni 10 (5-7)
9.FCSB 9 (9-9)
10.Chindia 9 (6-7)
11.Voluntari 9 (7-11)
12.FCU 8 (7-9)
13.Sepsi 6 (6-8)
14.Dinamo 6 (6-11)
15.Mediaş 4 (4-9)
16.Clinceni 2 (6-13)

Citește și: Liga 3 / Universitatea II Craiova – CSO Filiași, scor 1-2, în imagini

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

(VIDEO) Ceremonia lopeții, la Spitalul Regional. Olguța a venit...

Astăzi a avut loc ceremonia de „spargere a solului”...

ȘTIRI GdS