11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalMario Găman şi fotbaliştii săi exultă după succesul din Cupa României (VIDEO)

Mario Găman şi fotbaliştii săi exultă după succesul din Cupa României (VIDEO)

-

Divizionara C CSO Filiaşi a reuşit o victorie memorabilă marţi după amiază, pe stadionul „Orăşenesc“. Trupa lui Mario Găman a eliminat-o pe Viitorul Pandurii Târgu Jiu în turul 4 al Cupei României, impunându-se cu 3-2, după ce gorjenii aveau 2-0 la pauză. Golurile învingătorilor au fost marcate de Alex Fotescu (’48), Cosmin Calu (’79) şi Eduard Dina (’90-penalti). Oaspeţii au punctat prin Gabriel Dodoi (’24) şi Răzvan Vulpe (’28).

Mario Găman: „Este o zi istorică!“

La finalul întâlnirii, Mario Găman, antrenorul formaţiei CSO Filiaşi, a fost încântat de evoluţia băieţilor săi din repriza a doua.

„Este o zi istorică! Vom aduce o echipă de primă ligă în acest oraş. Este nemaipomenit, fantastic! Le mulţumim susţinătorilor noştri. Băieţii mei merită toată stima, jos pălăria în faţa lor pentru cea de-a doua repriză! A fost impecabilă! Am întâlnit o echipă a Ligii 2, pe care o studiasem foarte bine şi am avut multe discuţii cu băieţii despre adversari. Au fost două reprize diametral opuse. Prima a fost favorabilă lor. Cu siguranţă vom discuta despre aceste două goluri primite, pentru că au fost uşoare, simple, de juniori. Dar ăsta este fotbalul, când nu eşti concentrat 100% pe ceea ce ai de făcut poţi să suferi, iar noi am suferit. În cea de-a doua repriză le-am fost superiori. Am avut ocazii multe, i-am sufocat şi i-am ţinut în jumătatea lor“, a spus tehnicianul doljenilor, pentru GdS.

„La pauză am avut o discuţie cu ei şi mă bucur că au avut puterea să revină. Asta înseamnă să ai o mentalitate pozitivă, valoare şi au demonstrat astăzi, în faţa unei echipe foarte bune, că merită să meargă mai departe în Cupă. Da, eu mai credeam în reviriment! Nu renunţ niciodată! Îmi place să lupt până la ultimul fluier al arbitrului şi mă bucur că le-am implementat jucătorilor mei mentalitatea aceasta. Este posibil ca adversarii să se fi crezut deja învingători. Ăsta este fotbalul, greşeala aşteaptă. Noi am reuşit să marcăm repede şi am revenit în joc. Cred că pe lângă cele trei goluri am mai avut şi alte ocazii clare, bară, şi pentru asta mulţumim şi publicului. Cred că am făcut un spectacol frumos“, a explicat Mario Găman.

VEZI VIDEO!

Mario Găman vrea continuitate în rezultate: „Este o doză mare de moral pentru noi, pentru campionat, dar trebuie să-i ţin pe băieţi cu picioarele de pământ. Această calificare nu are niciun sens dacă vineri nu plecăm cu 3 puncte de la Universitatea II Craiova. Întâlnim o echipă foarte bună, formată din tineri de mare perspectivă, iar jocul trebuie tratat la cel mai înalt nivel“.

Antrenorul Filiaşiului a anunţat şi transferul lui Răzvan Vespe chiar la Viitorul Pandurii: „Răzvan Vespe a plecat la Viitorul Pandurii de ieri (luni – n.r.). Îi mulţumim pentru tot ce a făcut pentru noi, care i-am dat şansa să crească lângă aceşti băieţi minunaţi. Asta este şi o morală pentru cei tineri: Filiaşiul poate să dea jucători pentru ligile superioare“.

Foto: Alex Vîrtosu
Foto: Alex Vîrtosu

Edi Dina: „Exersez penaltiurile la antrenamente“

Fundaşul formaţiei CSO Filiaşi, Eduard Dina, omul care a decis soarta calificării, a mărturisit că pune mare accent în pregătirea sa pe executarea penaltiurilor.

„Am arătat că suntem o echipă cu caracter, cu un lot foarte valoros. S-a văzut clar asta în cea de-a doua repriză, când am întors rezultatul în faţa unei echipe de Liga 2. Bineînţeles că mai credeam în reviriment. Lotul arată în aşa fel încât putem să facem astfel de reveniri. Mă bucur că am putut să producem o mare bucurie aici, la Filiaşi. Mă bucur mult că mi-am ajutat echipa. Exersez penaltiurile la antrenamente, rămân cu portarii şi… Am fost foarte sigur pe mine şi mă bucur că am marcat“, a declarat Eduard Dina, pentru GdS.

Cosmin Calu: „Am sperat până în ultima clipă“

Căpitanul formaţiei CSO Filiaşi, Cosmin Calu, marcator în poarta echipei Viitorul Pandurii, a subliniat ideea că toată echipa a crezut în calificare.

„Este o victorie frumoasă, o calificare frumoasă de care ne bucurăm cu toţii. Acum trebuie să aducem o echipă de Liga 1 la Filiaşi, ceea ce ne dă curaj pe mai departe. Nu e important cu cine vom juca, dar mi-aş dori să fie o echipă de tradiţie. Cele două goluri le-am luat din neatenţie. Mario ne-a spus în vestiar că nu este totul pierdut şi că putem să întoarcem rezultatul, ceea ce s-a şi întâmplat. Am sperat până în ultima clipă. Acum vrem să facem o figură frumoasă în continuare“, a punctat Cosmin Calu.

Citeşte şi: Cupa României / CSO Filiaşi şi Viitorul Pandurii au făcut spectacol pe stadionul „Orăşenesc”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cod galben de precipitații

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de...

ȘTIRI GdS