11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalGriezmann l-a egalat pe Platini în clasamentul golgheterilor selecţionatei Franţei

Griezmann l-a egalat pe Platini în clasamentul golgheterilor selecţionatei Franţei

Atacantul Antoine Griezmann a reuşit o dublă în cursul meciului câştigat pe teren propriu de selecţionata Franţei în partida cu Finlanda (scor 2-0), disputată marţi seara în preliminariile Cupei Mondiale ediţia 2022. În urma acesteia l-a egalat pe Michel Platini în ierarhia all time a golgheterilor naţionalei „cocoşului galic“, informează Agerpres.

Griezmann, care a revenit în această vară la Atletico Madrid de la FC Barcelona, a punctat în minutele 24 şi 54 ale jocului cu finlandezii. A ajuns la un total de 41 de goluri şi l-a egalat pe fostul căpitan al „Les Bleus“ Michel Platini.
Cel mai bun marcator din istoria echipei Franţei este Thierry Henry, fostul atacant al lui Arsenal Londra, cu 51 de goluri. Acesta este urmat de Olivier Giroud, jucătorul lui AC Milan, cu 46 de goluri.

Tot marţi, în preliminariile CM 2022, norvegianul Erling Haaland (Borussia Dortmund) şi olandezul Memphis Depay (FC Barcelona) au reuşit căte un hat-trick pentru selecţionatele ţărilor lor, în meciurile cu Gibraltar (5-1), respectiv Turcia (6-1).
La doar 21 de ani, Haaland are deja 12 goluri înscrise în doar 15 partide disputate pentru selecţionata Norvegiei, în timp ce Depay (27 ani) a ajuns la 33 de goluri în tricoul „Portocalei mecanice“, în 71 de selecţii.

Citeşte şi: Rapid şi „U“ Craiova, sancţionate de Comisia de Disciplină. Săpunaru a fost „uitat“!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS