17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalRomânia U21 - Georgia U21 / Florin Bratu debutează astăzi pe banca "tineretului"

România U21 – Georgia U21 / Florin Bratu debutează astăzi pe banca „tineretului”

-

Echipa naţională de tineret a României întâlneşte astăzi, de la ora 21.00, pe stadionul „Anghel Iordănescu” din Voluntari, reprezentativa U21 a Georgiei, într-o partidă amicală.

Pentru Florin Bratu acesta este meciul de debut pe banca României U21. Selecţionerul a declarat, într-o conferinţă de presă online, că toţi jucătorii şi membrii staff-ului U21 au fost testaţi negativ. De asemenea, el speră ca aceleaşi rezultate medicale să le obţină şi componenţii reprezentativei Georgiei pentru ca meciul amical de marţi să se poată disputa.

Bratu a explicat că a fost surprins de faptul că amicalul cu Anglia, care ar fi trebuit să se dispute, vineri, pe stadionul „Steaua” din Capitală, a fost anulat din cauza a două cazuri de Covid-19 în lotul britanicilor.

„Cât timp există acest virus e normal să ne temem că se poate amâna sau anula orice meci. La noi totul este OK acum. Sperăm ca şi georgienii să fie testaţi negativ şi să se dispute meciul pentru că de aceea stăm de 10 zile în cantonament. Când am aflat că nu se dispută amicalul cu Anglia (n.r. – din cauza a 2 cazuri pozitive de Covid-19) m-am blocat un pic. Pentru că voiam să văd jucătorii într-un meci bun, un meci greu… însă ne-am schimbat repede programul”, a afirmat Bratu.

VEZI VIDEO!

„Pentru noi e un avantaj că jucăm amicale până la turneul final pentru că nu avem presiune. Dar în acelaşi timp avem obiective importante. Mai exact formarea unui lot competitiv pentru Campionatul European din 2023. Şi pentru asta ne trebuie o formă sportivă bună cumulată cu rezultate. Nu poţi creşte dacă nu ai rezultate în spate. Iar pentru mine nu există meciuri amicale şi meciuri oficiale. Există meciuri şi atât, iar ele trebuie toate tratate cu seriozitate. Îmi doresc ca fiecare meci să îl câştig, chiar şi la antrenamente vreau să cultivăm cultul victoriei. Pentru că ne dorim să trecem de faza grupelor la Campionatul European, ar fi formidabil. Dar mie nu îmi place să promit lucruri. Sunt foarte precaut, dar în acelaşi timp ambiţios să realizez lucruri mari”, a mai spus selecţionerul.

Şi-a „periat” elevii

Florin Bratu susţine că elevii săi sunt mai talentaţi decât era el la vârsta lor: „Lista lărgită cuprinde cam 50-54 de jucători pe care îi urmărim săptămânal. Eu le-am spus jucătorilor din lotul de acum că la vârsta lor nu aveam talentul pe care îl au ei. Dar aveam ambiţie. E lucrul pe care ei uneori îl mai pierd pe drum pentru că s-au schimbat mult vremurile. Dacă vor înţelege că e nevoie de muncă, ambiţie şi obiective mari atunci vor ajunge mai mari ca mine, Rădoi, Mutu sau ceilalţi care au fost la echipa naţională”.

În opinia selecţionerului, oricare dintre jucătorii din lotul de tineret actual poate juca la prima reprezentativă a României.
„Absolut toţi jucătorii pe care îi am acum în lot acum pot juca la prima reprezentativă. Au ritm, au intensitate şi jocuri în picioare. De asemenea, au tinereţea şi entuziasmul de partea lor. Cu siguranţă dacă vor merge pe această linie ei vor apărea şi în lotul primei reprezentative. Eu i-am spus lui Mirel Rădoi că dacă are nevoie de cineva, sunt de acord. Eu sunt mereu un sprijin important pentru el”, a precizat Florin Bratu.

Citeşte şi: Amical / România U20, umilită de selecţionata similară a Angliei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ciolacu: Vrem să curățăm rapid de păcănele 90% din...

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, astăzi, că Guvernul a...

ȘTIRI GdS