24.3 C
Craiova
duminică, 24 septembrie, 2023
Știri de ultima orăSportFotbalCristiano Ronaldo, „dublă“ şi un nou record bifat la echipa naţională

Cristiano Ronaldo, „dublă“ şi un nou record bifat la echipa naţională

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo a stabilit un nou record mondial de goluri marcate la echipa naţională, 111, după ce a adus in extremis victoria Portugaliei printr-o dubla reuşită în faţa Irlandei (scor 2-1), în preliminariile Cupei Mondiale 2022.

Ronaldo a înscris în minutele 89 şi 90+6, după ce irlandezii au deschis scorul prin John Egan, după un corner (45). Seara începuse rău pentru celebrul jucător, care a ratat un penalty în min. 15, şutul său fiind apărat de portarul Gavin Bazunu.

Înaintea partidei, Ronaldo era la egalitate cu fostul atacant iranian Ali Daei, cu 109 goluri.

„Recordul îmi aparţine şi este unic. Îmi lipsea un gol, am marcat două şi sunt foarte fericit şi bucuros pentru ceea ce am realizat. Acest succes se datorează motivaţiei şi dorinţei pe care le am de a continua să joc fotbal. Acest ultim contract pe care l-am semnat (cu Manchester United) m-a făcut bucuros să revin acasă… Să înscriu goluri, să ofer spectacol şi să câştig titluri, ceea ce-mi place cel mai mult…“, a declarat Ronaldo după meci.

Portugalia, cu a treia sa victorie în patru partide, conduce în Grupa A, având trei puncte în plus faţă de Serbia, dar şi un joc în plus.

Cristiano Ronaldo este acum la un pas de a stabili o nouă performanţă, aceea de a deveni cel mai selecţionat jucător european, el având acum 180 de prezenţe în naţională, la fel ca fundaşul spaniol Sergio Ramos, care nu a fost convocat pentru partidele din această lună.

Citeşte şi: Bogdan Lobonţ îşi începe aventura la naţionala U20 într-un meci cu Portugalia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS