6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalFathi Taher, fostul patron al Rapidului, a murit!

Fathi Taher, fostul patron al Rapidului, a murit!

Fathi Taher (73 de ani), fostul patron al Rapidului, a decedat azi la Istanbul. Din câte se pare, omul de afaceri suferea de cancer la colon, anunţă Prosport.

Acesta era cetățean iordanian, de origine palestiniană, venit în România, ca să facă afaceri, în 1970, pe când avea în jur de 23-24 de ani. În toamna lui 1988, Taher pleacă acasă, și se întoarce în România, la începutul lui 1991. Afacerile intermediate de Taher, ca reprezentant al Kuwaitului în România, se derulau prin intermediul Departamentului de Comerț Exterior.

Taher, aflat pe lista celor mai bogate persoane din România, a avut afaceri în industrie, turism şi imobiliare.

Câteva dintre afaceri: Școala Româno-Americană din Pipera, Hotelul Marriott din Capitală, asiguratorul AIG România, fabrica de ciocolată Kandia, fabrica Griro și chiar clubul de fotbal Rapid București.

În 2008, Fathi Taher a bătut palma cu George Copos pentru 60% din acțiunile Rapidului. După o scurtă perioadă, Taher și-a anunțat retragerea susținând că a pierdut banii investiți.

Taher a fost acționar minoritar la compania Orizont din Predeal, care deținea, pe lângă hotelul Orizont din Predeal, și hotelul Trei Brazi din aceeași stațiune. În urma unor dispute cu acționarul majoritar al companiei, SIF Transilvania, Taher și-a cedat acțiunile de la compania Orizont și a primit în schimb pachetul majoritar la Trei Brazi.

Citeşte şi: „U“ Craiova, aproape de un nou „tun“ financiar! Cicâldău, posibil pas spre Galatasaray

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS