21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalFără şut pe poartă, dar e victorie! România a debutat perfect la Olimpiadă

Fără şut pe poartă, dar e victorie! România a debutat perfect la Olimpiadă

România începe perfect Olimpiada din Japonia. Naţionala de fotbal a lui Mirel Rădoi, prima selecţionată a noastră care a intrat în competiţia din Japonia, a obţinut o victorie importantă, joi după masă, la Kashima, împotriva celor de la Honduras. A fost 1-0 pentru tricolori, care s-au instalat în fruntea grupei încă după primul meci disputat.

Rădoi a mizat pe un sistem 5-4-1, care s-a bazat pe un joc de contraatac rapid, în special datorită jucatoriilor de viteză pe care i-a avut în primul unsprezece.

Prima repriză a fost una disputată, în care ocaziile mai importante au fost de partea hondurienilor, dar posesia în favoarea băieţilor noştri. Honduras a fost mult mai inspirată şi mai periculoasă în atac şi a irosit câteva ocazii bune în startul meciului. Cea mai mare şansă de gol a reprizei i-a aparţinut lui Benguche, care a profitat de greşeala în defensivă a căpitanului Marin şi a scăpat singur cu Aioani. Acesta l-a driblat pe portarul nostru, dar şutul său a fost respins de pe linia poţii de Paşcanu, care a reuşit să se replieze la timp. În minutele de prelungire, Ciobanu a trimis o centrare inspirată din corner, cu mult efect, care l-a luat prin surprindere pe Oliva, acesta deviind mingea cu capul în proprie poartă.

O repriză modestă

În partea a doua, România s-a retras şi a preferat să conserve rezultatul, în timp ce Honduras s-a năpustit în atac, dar fără folos. Chiar dacă posesia a fost una destul de mare, hondurienii nu i-au dat deloc emoţii lui Aioani, iar tricolorii au obţinut primele trei puncte.

Honduras: Guity (46, Perello) – Casildo, Maldonado (88, Melendez), Garcia, Decas – Pineda, Alvarez, Rivas (57, Palma), Rodriguez (57, Reyes) – Martinez, Benguche. Selecţioner: Miguel Falero.

România: Aioani – Ghiță, Marin, Pașcanu – Rațiu (75, Grigore), Ciobanu (69, Băluţă), Dulca, Fl. Ștefan (46, Boboc) – Dobre, Ganea (68, Sintean), V. Gheorghe (55, Sefer). Selecţioner: Mirel Rădoi.

În celălalt meci din grupe, Noua Zeelandă a învins surprinzător selecţionata Coreei de Sud, cu scorul de 1-0.

În acest moment, România şi Noua Zeelandă se află pe primele două locuri în clasament, cu trei puncte şi golaveraj 1-0, în timp ce Coreea de Sud şi Honduras au rămas la cota zero, cu golaveraj negativ, 0-1.

Pentru România va urma duelul cu Coreea de Sud, duminică, de la ora 14:00.

Citeşte şi: Jucătorii şi oficialii lui Boca Juniors, eliberaţi pe cauţiune după incidentele din Brazilia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS