15.3 C
Craiova
marți, 4 octombrie, 2022
Știri de ultima orăSportFotbalLiga 1 / LPF a inclus doi „lei“ în echipa primei etape din noul sezon

Liga 1 / LPF a inclus doi „lei“ în echipa primei etape din noul sezon

Liga Profesionistă de fotbal a anunţat, miercuri, echipa primei etape din noul sezon al Ligii 1. Succesul Ştiinţei cu FC Argeş nu a trecut neobservat. Printre remarcaţi se regăsesc doi fotbaliştii ai Universităţii Craiova, în speţă fundaşul Mihai Bălaşa şi mijlocaşul Gorge Cîmpanu.

Iată cum arată echipa ideală a primei etape:

PORTAR:

Eduard Pap (FC Botoşani / 27 de ani) – A debutat în cel de-al optulea sezon pe prima scenă cu un penalty apărat şi cu alte câteva intervenţii prin care a ţinut neatinsă plasa porţii moldovenilor.

FUNDAŞI:

Mihai Bălaşa (Universitatea Craiova / 26 de ani) – A dat siguranţă defensivei prin intervenţiile sale. De asemenea, s-a remarcat şi prin calitatea paselor.
Bogdan Mitrea (Sepsi OSK / 33 de ani) – Din postura de căpitan, fundaşul covăsnenilor şi-a condus echipa spre victorie. A înscris al 26-lea gol din carieră în Liga 1.
Cristian Săpunaru (Rapid / 37 de ani) – Este antrenorul giuleştenilor din teren, experienţa sa fiind un mare câştig pentru Rapid, care a revenit în Liga 1 după șase ani.

MIJLOCAŞI:

George Cîmpanu (Universitatea Craiova / 20 de ani) – Tânărul mijlocaş al craiovenilor a făcut un joc foarte bun. A pasat decisiv pentru singurul gol al meciului.
Ciprian Deac (CFR Cluj / 35 de ani) – A înscris pentru a 68-a oară în Liga 1, 58 de goluri fiind reuşite în tricoul grupării clujene.
Romario Pires (Farul / 32 de ani) – A făcut un joc defensiv foarte bun, oprind la timp încercările ofensive lansate de arădeni.
Deian Sorescu (Dinamo / 23 de ani) – A fost jucătorul etapei, asta datorită celor trei goluri marcate, dar şi a modului în care, din postura de căpitan, şi-a condus echipa spre victorie.

ATACANŢI:

Rajko Rep (Sepsi OSK / 31 de ani) – Introducerea sa pe teren în repriza secundă a sporit forţa atacului covăsnenilor. A marcat la debut.
Adrian Bălan (Rapid / 31 de ani) – A marcat golul care a adus victoria giuleştenilor. A fost a 38-a reuşită în 129 de meciuri bifate pe prima scenă.
Claudiu Petrila (CFR Cluj / 20 de ani) – A fost din nou decisiv pentru clujeni, la fel ca în prima etapă din stagiunea trecută, când a marcat golul victoriei cu Academica.

ANTRENORUL ETAPEI:

Dario Bonetti (Dinamo / 59 de ani) – A revenit în Ştefan cel Mare după nouă ani şi a reuşit, după doar câteva antrenamente, să-i mobilizeze pe jucători, care au răspuns pe teren cu un joc bun, la finalul căruia Dinamo a luat toate cele trei puncte.

Citeşte şi: Arbitru din Norvegia la meciul Laci – Universitatea Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS