17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalŞtiinţa, tot fără noroc! Adversar de top în Conference League dacă trece de Laci

Ştiinţa, tot fără noroc! Adversar de top în Conference League dacă trece de Laci

Universitatea Craiova a avut parte, luni după masă, de o tragere la sorţi deloc pe gustul nostru pentru turul al treilea din Conference League. Dacă vor trece de albanezii de la Laci, alb-albaştrii vor avea o misiune dificilă în faţa formaţiei Anderlecht, una dintre echipele renumite şi cu istorie în spate din Belgia.

Anderlecht este cea mai de succes echipă din Belgia, atât în competițiile europene (5 trofee câştigate) cât și în competițiile interne (34 de campionate câștigate). De asemenea, Anderlecht a câştigat şi nouă cupe ale Belgiei, dar are în palmares, totodată, şi cel mai important record din campionatul Belgiei, şi anume cele mai multe titluri consecutive câştigate (cinci titluri între anii 1963 şi 1968).

Din sezonul 1946-1947, când a triumfat pentru prima dată în campionat, Anderlecht nu a mai încheiat vreun sezon în afara primelor şase locuri. Meciurile de pe teren propriu le dispută pe Constant Vanden Stock Stadium.

Antrenată de Vincent Kompany, legendarul fundaș, Anderlecht are un lot cotat la 99,3 milioane de euro, conform transfermark.de, în timp ce alb-albaștrii valorează 27,13 milioane de euro în total. Ca o statistică, menţionăm că întreg lotul Craiovei valorează mai puțin decât 3 jucători ai belgienilor, mijlocașul central Albert Sambi Lokonga, mijlocașul ofensiv yari Verschaeren și portarul Hendrik Van Crombrugge.

Menţionăm că la Anderlecht a evoluat şi un internaţional român, Nicolae Stanciu. Acesta nu a lăsat, totuşi, o impresie prea bună, iar în 2018 a fost desemnat în Belgia drept cea mai mare ”țeapă” a clubului din Bruxelles.

Probleme de lot înainte de meciul cu Laci

Pentru Universitatea Craiova, victoria cu FC Argeş s-a conturat greu la debutul în noua ediţie a Ligii 1, dar, problema principală în acest moment este alta. Primele puncte din campionat au adus și o veste rea atât pentru alb-albaştri, cât şi pentru suporteri: Vătăjelu şi Baiaram s-au accidentat şi ratează următoarele jocuri.

Problemele din punct de vedere medical au apărut, deja, de la primul meci al Universităţii în campionat. Bogdan Vătăjelu şi Ştefan Baiaram au părăsit terenul accidentaţi şi nu vor putea evolua în meciurile cu KF Laci, din prima manşă a turului doi din Conference League (joi, ora 19.00) şi derbi-ul din etapa a II-a a Ligii I, cu FCSB (duminică, ora 21.30).

Bogdan Vătăjelu a resimţit probleme musculare în prima repriză a partidei cu Argeşul şi a fost înlocuit cu căpitanul Nicuşor Bancu, revenit şi el după o accidentare care l-a ţinut pe margine aproape două luni. De asemenea, şi Baiaram a suferit o entorsă la gleznă şi a părăsit terenul în lacrimi.

Pe lângă cei doi jucători accidentaţi din partida cu FC Argeş, Universitatea îl are indisponibil pe termen lung pe Paul Papp, care a fost operat la genunchi la începutul verii, în timp ce nou-venitul Antoine Conte s-a accidentat la meciul din Supercupa României, cu CFR Cluj, notează Prosport.

Lotul Științei în UEFA Europa Conference League:

Portari: Mirko Pigliacelli, David Lazar, Laurențiu Popescu, Denis Rusu;
Fundaşi: Mihai Bălașa, Nicușor Bancu, Marius Constantin, Antoine Conte, Valerică Găman, Bogdan Vătăjelu, Ștefan Vlădoiu, Ionuț Mitran;
Mijlocaşi: Alexandru Cicâldău, Mihai Căpățînă, Ovidiu Bic, Alexandru Cîmpanu, Matteo Fedele, Alexandru Mărieș, Vasile Constantin, Alexandru Mateiu, Dan Nistor, Reagy Ofosu, Gustavo Vagenin, Ștefan Baiaram, Vladimir Screciu, Marian Danciu;
Atacanţi: Andrei Ivan, Elvir Koljic, Ivan Mamut, Jovan Markovic.

Citeşte şi: CFR Cluj, posibil duel cu Young Boys în turul al treilea din Ligă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS