19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalEuro 2020 / Italia a cucerit trofeul ediției a 16-a! Anglia, în mare suferință

Euro 2020 / Italia a cucerit trofeul ediției a 16-a! Anglia, în mare suferință

Selecționata Italiei a reușit să câștige ediția a 16-a a Campionatului European, în detrimentul Angliei, pe care a învins-o cu 4-3.

Așa cum era de așteptat, finala găzduită de stadionul „Wembley“ din Londra a fost foarte disputată, dovadă fiind faptul că s-a apelat la cele două reprize suplimentare, după ce în timpul regulamentar scorul a fost egal, 1-1.

Fiecare cu repriza ei

Britanicii au deschis scorul chiar în debutul meciului prin Shaw, după un assist al lui Trippier (’2). Englezii au dominat prima repriză.

În cea de-a doua parte, Anglia s-a văzut nevoită să facă pasul înapoi și să apere fragilul avantaj. Italia a presat, a dominat și a reușit egalarea prin Bonucci (’67). Acesta a împins mingea în poartă de la 2 metri, după o fază bâlbâită de apărarea lui Gareth Southgate.

Tinerii Angliei au ratat și trofeul a „zburat“

Egalitatea a persistat și în cele două reprize suplimentare, deși ocazii au fost la ambele porți, astfel că s-a ajuns la loviturile de departajare. Aici Italia l-a avut în mare formă pe portarul Donnarumma, iar Anglia l-a avut neinspirat pe selecționerul Gareth Southgate.

A fost 3-2 pentru „Squadra Azzura“, care amarcat prin Berardi, Bonucci și Bernardeschi, în timp ce Belotti și Jorginho au ratat. La rândul său, Anglia a punctat prin Kane și Maguire, pe lista „neagră“ trecându-și numele Rashford, Sancho și Saka.

Italia: Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson (’118, Florenzi) – Barella (’54, Cristante), Jorginho, Verratti (’96, Locatelli) – Chiesa (’86, Bernardeschi), Immobile (’55, Berardi), Insigne (’91, Belotti). Selecționer: Roberto Mancini.

Anglia: Pickford – Trippier (’70, Saka), Walker (’120, Walker), Stones, Maguire, Shaw – Phillips, Rice (’74, Henderson; ’120, Rashford) – Mount (’99, Grealish), Kane, Sterling. Selecționer: Gareth Southgate.

Gianluigi Donnarruma a fost desemnat jucătorul turneului final.

Citește și: Galerie foto / CFR Cluj – Universitatea Craiova 2-4, în imagini

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS