16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalCFR Cluj - „U“ Craiova 2-4 final! Am făcut-o și pe asta, Supercupa e-n Bănie!

CFR Cluj – „U“ Craiova 2-4 final! Am făcut-o și pe asta, Supercupa e-n Bănie!

Universitatea Craiova a reușit să câștige, în premieră, Supercupa României! Alb-albaștii au executat perfect loviturile de la 11 metri, după ce în 90 de minute scorul a fost 0-0. Gustavo, Găman, Cicâldău și Markovic au adus bucuria în Bănie!

RATARE CFR: 4-2 final!!

GOL Universitatea: 4-2 – Markovic!

Gol CFR: 3-2 – Costache.

GOL Universitatea: 3-1 – Cicâldău!

Ratare CFR: Rămâne 2-1 – Păun.

Gol Universitatea: 2-1 – Găman!

Gol CFR: 1-1 – Rodriguez.

Gol Universitatea: 1-0 – Gustavo!

Încep loviturile de departajare!

După 90 de minute, pe Arena Națională s-a înregistrat doar un 0-0 între CFR și Universitatea, iar pentru a se decide câștigătoarea Supercupei, vor urma loviturile de la 11 metri. În această competiție, la finele celor 90 de minute, se trece direct la loviturile de departajare, fără a se mai disputa cele 30 de minute de prelungiri.

Final: CFR Cluj – „U“ Craiova 0-0.

min 90+2: Triplă schimbare la Craiova. Găman, Gustavo și Markovic au intrat, în timp ce Mateiu, Ivan și Koljic au părăsit terenu.

min. 90: S-au arătat 3 minute de prelungiri.

min. 83: Antoine Conte a acuzat ceva dureri la gambă și a fost schimbat cu Vlădoiu. Între timp, Bălașa a trimis cu capul mult peste poarta lui Arlauskis în urma unui corner.

min. 73: Prima înlocuire și la Universitatea. Cîmpanu, destul de șters, a fost schimbat de Screciu. Cicâldău a trecut în extremă.

min. 72: Costache doar ce a intrat și deja a dat ceva emoții la poarta lui Pigliacelli! Acesta a trimis periculos cu capul, din centrul careului, dar mingea a trecut pe lângă poartă.

min. 70: A treia schimbare la Cluj. Costavhe l-a înlocuit pe Chipciu.

min. 67: Universitatea s-a retras și preferă să facă faza defensivă în această repriză. CFR deocamdată doar plimbă mingea și încearcă desfacă apărarea alb-albaștrilor.

min. 52: CFR a avut prima oportunitate de gol în partea secundă. După mai multe incursiuni periculoase, Bouhenna a trimis un șut de la marginea careului, dar Mateiu a blocat mingea în timp util.

min. 46: Dublă schimbare la CFR. Omrani și Păun au intrat în locul lui Debeljuh și Sigurjonsson.

Partida s-a reluat.

Pauză: CFR Cluj – „U“ Craiova 0-0.

min. 36: Meciul este unul destul de tensionat, se joacă mai mult la mijloc, iar fazele de poartă lipsesc.

min. 25: Prima șansă și pentru Craiova a venit în minutul 25. Marius Constantin a trimis cu capul în urma unui corner, dar mingea s-a scurs ușor pe lângă poartă.

Foto: Alex Vîrtosu

min. 20: CFR a început să preseze, iar centrarea lui Deac a fost la un pas să fie interceptată de Debeljuh, care se afla singur în fața porții. Tabela rămâne intactă.

min. 14: Prima ocazie a meciului îi revine lui CFR Cluj. Sigurjordsson a șutat periculos de la aproximativ 18 metri, dar mingea s-a scurs pe lângă poarta lui Pigliacelli.

Min. 9: Început animat de meci. Universitatea se află mai mult în posesia mingii, în timp ce campioana României stă la „cutie“ în startul întâlnirii.

Partida a început.

„U“ Craiova întâlneşte astăzi, de la ora 20.00, pe Arena Națională din București, pe CFR Cluj, în duelul pentru Supercupa României. Știința va încerca să obțină în această seară prima Supercupă, după ce în luna mai a câștigat cel de-al 8-lea trofeu al Cupei României. GdS vă va ţine la curent cu evoluţia scorului şi cu momentele importante ale meciului.

Echipele de start:

CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Bouhenna, Graovac, Camora – Rodriguez, Sigurjonsson – Chipciu, Deac, Petrila – Debeljuh. Antrenor: Șumudică.
Rezerve: Bălgrădean – Păun, Omrani, Latovlevici, Costache, Tahiri, Hoban, Gîdea, Cestor.

„U“ Craiova: Pigliacelli – Conte, Bălașa, Constantin, Vătăjelu – Mateiu, Cicâldău, Nistor – Cîmpanu, Koljic, Ivan. Antrenor: Ouzounidis.
Rezerve: Lazar – Screciu, Bic, Vlădoiu, Markovic, Fedele, Gustavo, Găman, Mitran.

La ședința tehnică din dimineața jocului s-au stabilit culorile în care vor evolua cele două echipe. Atât CFR Cluj, cât și Universitatea Craiova au un nou echipament, oltenii prezentându-l pe al lor chiar în preziua Supercupei.

Foto / Frf.ro

Partida va fi arbitrată de Adrian Viorel Cojocaru (Galaţi). Acesta va fi ajutat de asistenţii Marius Badea (Vâlcea), respectiv Ferencz Tunyogy (Zalău). Al patrulea oficial va fi Sorin Costreie (Buftea). Observator a fost desemnat Constantin Gheorghe (Suceava).

Detalii importante:

La aproape trei luni de la disputarea precedentei finale de Supercupă, se dispută următoarea, cea rezultată de epilogul sezonulului 2020/21 recent încheiat. Adică se joacă la vremea potrivită, căci cea precedentă a fost amânată din cauza pandemiei.

14 finale s-au disputat la Bucureşti (8 pe fostul stadion Naţional, 3 pe Arena Naţională şi câte una în Regie, pe Cotroceni şi în Giuleşti).

Universitatea Craiova nu a câștigat vreodată acest trofeu. Oltenii au mai disputat o finală, în 2018, când au fost învinși de actuala sa adversară, CFR Cluj, scor 0-1.

Marinos Ouzounidis a cucerit supercupa în Cipru, ca antrenor al lui APOEL Nicosia, în 2008.

De 14 ori trofeul a fost adjudecat după 90 de minute, de două ori după prelungiri și de 6 ori după executarea loviturilor de departajare. Din ediția trecută nu se mai joacă prelungiri, dacă rezultatul este egal se trece direct la executarea loviturilor de departajare.

CFR și Universitatea s-au întâlnit de 26 de ori în campionat: 10 victorii CFR, 8 egaluri, 8 victorii Craiova. S-au mai întâlnit în amintitul joc de Supercupă, din 2018, câștigat de CFR cu 1-0 și într-un alt joc de Cupa Ligii, din 2016, încheiat 0-0, tranșat tot de CFR la lovituri de departajare.

Ultimele 10 întâlniri dintre cele două (toate în Liga I):

15.05.2021: Universitatea – CFR 1-3
24.04.2021: CFR – Universitatea 1-2
11.04.2021: Universitatea – CFR 0-0
22.12.2020: CFR – Universitatea 0-0
03.08.2020: Universitatea – CFR 1-3
28.06.2020: CFR – Universitatea 2-3
23.02.2020: Universitatea – CFR 0-2
19.10.2019: CFR – Universitatea 2-0
12.05.2019: CFR – Universitatea 1-0
07.04.2019: Universitatea – CFR 0-0

Citește și: Ruse face „ordine“ pe zgura de la Hamburg! Calificare surpriză în finală!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS