13.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalSchimbări importante în Premier League! Espirito Santo şi Benitez au revenit pe bancă

Schimbări importante în Premier League! Espirito Santo şi Benitez au revenit pe bancă

Clubul englez Tottenham Hotspur a anunţat miercuri seară numirea portughezului Nuno Espirito Santo în postul de antrenor pentru următoarele două sezoane.

Tottenham, care l-a concediat pe Jose Mourinho la sfârşitul lunii aprilie, se afla în căutarea unui nou manager. Mauricio Pochettino, Erik Ten Hag, Antonio Conte, Gennaro Gattuso sau Paulo Fonseca au fost evocaţi drept posibili succesori ai portughezului.

În final, alesul a fost Nuno Espirito Santo, liber după despărţirea de Woverhampton Wanderers, formaţie pe care acesta a pregătit-o în ultimele patru sezoane. Reamintim că acesta a condus-o pe Wolves din liga secundă până în sferturile de finală ale Europa League, în sezonul 2019-2020.

Fost tehnician al formaţiilor Rio Ave, Valencia şi FC Porto, Espirito Santo (47 ani) se bucură de o reputaţie de tactician şi dezvoltator al tinerelor talente, cum ar fi Diogo Jota, Ruben Neves, Adama Traore sau Raul Jimenez.

Benitez a ajuns la Everton

De asemenea, şi spaniolul Rafael Benitez şi-a găsit echipă. Fostul tehnician al lui Liverpool a fost numit miercuri antrenor al rivalei locale Everton, a anunţat clubul din Premier League pe site-ul său oficial. Rafa Benitez, care a câştigat Liga Campionilor cu Liverpool în 2005, a semnat un contract pe trei ani cu gruparea de pe Goodison Park.

Numirea lui Benitez este controversată, unii fani ai lui Everton opunându-se prezenţei sale pe banca echipei. Spaniolul a spus despre rivala lui Liverpool că este „o echipă mică“, la finalul unui meci încheiat la egalitate pe stadionul Anfield (0-0), în februarie 2007. Ulterior, el a explicat că a făcut acea afirmaţie referindu-se la mentalitatea pe care a avut-o Everton în partida respectivă.

Benitez a primit ameninţări după ce s-a anunţat că este favorit la înlocuirea lui Carlo Ancelotti pe banca tehnică a lui Everton, iar poliţia a anunţat că investighează un incident care a avut loc lângă casa spaniolului.

Rafa Benitez a antrenat-o timp de şase ani pe FC Liverpool, până în 2010, reuşind să-i conducă pe „cormorani“ la câştigarea Ligii Campionilor în 2005, înainte de a cuceri Cupa Angliei, în sezonul următor.

Tehnicianul iberic le-a mai pregătit în Anglia pe Chelsea, alături de care a câştigat Europa League în 2013, ca antrenor interimar, şi pe Newcastle United. El a activat ultima oară în China, la Dalian Professional, de care s-a despărţit în luna ianuarie a acestui an.

Citeşte şi: Gareth Southgate: „Am reuşit o performanţă enormă, dar cu un cost fizic“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS