14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalEuro 2020 / Belgia a trecut de Danemarca și s-a calificat în optimi

Euro 2020 / Belgia a trecut de Danemarca și s-a calificat în optimi

Selecţionata Belgiei s-a calificat în optimile de finală ale EURO 2020, după ce a învins formaţia Danemarcei cu scorul de 2-1 (0-1), joi seara, pe stadionul „Parken“ din Copenhaga. Partida a contat pentru Grupa B a turneului final.

Belgia s-a impus la capătul unui meci în care cele două echipe şi-au împărţit reprizele. Danezii au controlat-o pe prima repriză, în care au marcat prin Yussuf Poulsen (’2).
Belgienii au revenit după pauză, prin golurile reuşite de Thorgan Hazard (’55) şi Kevin De Bruyne (’70).

Cu gândul la Eriksen

Jocul a fost întrerupt în minutul 10 pentru a i se aduce un omagiu atacantului danez Christian Eriksen. Alăturându-se celor 25.000 de spectatori, jucătorii şi arbitrii au oprit pentru câteva momente confruntarea fotbalistică pentru a-l aplauda pe Eriksen. Suporterii danezi au desfăşurat un banner uriaş în tribune pe care se putea citi: „Toată Danemarca este cu tine, Christian!“.

Eriksen a suferit un stop cardiac în minutul 43 al meciului dintre Danemarca şi Finlanda, disputat sâmbătă la Copenhaga. A fost resuscitat pe gazon înainte de a fi transportat la un spital din capitala daneză, unde se află internat în prezent.

Danezii, la mâna rezultatelor

În celălalt meci al etapei a doua din Grupa B, disputat miercuri, Finlanda a pierdut în fața Rusiei, scor 0-1.

Clasamentul arată astfel: 1. Belgia 6 puncte (golaveraj 5-1), 2. Rusia 3 (1-3), 3. Finlanda 3 (1-1), 4. Danemarca 0 (1-3).

Danemarca păstrează şanse de a avansa în competiţie, însă e obligată să câştige în faţa Rusiei, în ultimul său meci. Este important ca și Finlanda să piardă contra Belgiei, pe 21 iunie.

Belgia este neînvinsă de 11 partide (9 victorii, 2 egaluri) şi a pierdut un singur joc din ultimele 25 (21 victorii, 3 egaluri). „Diavolii roşii“ au marcat în ultimele lor 32 de partide internaţionale, ultimul meci în care nu au înscris fiind semifinala cu Franţa, de la Cupa Mondială din 2018 (0-1).

Belgia este a doua echipă calificată în optimi la EURO 2020, după Italia.

Danemarca: Kasper Schmeichel – Andreas Christensen, Simon Kjaer, Jannik Vestergaard (’84, Andreas Skov Olsen), Joakim Maehle – Daniel Wass (’61, Jens Stryger Larsen), Pierre-Emile Hoejbjerg, Thomas Delaney (’72, Mathias Jensen ) – Yussuf Poulsen (’61, Christian Noergaard), Mikkel Damsgaard (’72, Andreas Cornelius), Martin Braithwaite.
Selecţioner: Kasper Hjulman.

Belgia: Thibaut Courtois – Toby Alderweireld, Jason Denayer, Jan Vertonghen – Thomas Meunier, Youri Tielemans, Leander Dendoncker (’59, Axel Witsel), Thorgan Hazard (’90+4, Thomas Vermaelen) – Dries Mertens (’46, Kevin De Bruyne), Romelu Lukaku, Yannick Carrasco (’59, Eden Hazard).
Selecţioner: Roberto Martinez.

Citește și: EURO 2020 / Ucraina a învins Macedonia şi a reintrat în lupta pentru calificare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS