13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalEuro 2020 / UEFA a deschis o anchetă disciplinară împotriva lui Marko Arnautovic

Euro 2020 / UEFA a deschis o anchetă disciplinară împotriva lui Marko Arnautovic

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a deschis, marţi, o anchetă disciplinară împotriva jucătorului austriac Marko Arnautovic. Acesta a recunoscut că ar fi proferat invective cu ocazia meciului câştigat de echipa sa în faţa Macedoniei de Nord (3-1), duminică, pe Arena Naţională din Bucureşti, în cadrul Grupei C a EURO 2020.

Forul continental a numit „un inspector etic şi disciplinar“ pentru a ancheta asupra „incidentului“ care l-a implicat pe atacantul austriac în vârstă de 32 de ani, a anunţat UEFA într-un comunicat dat publicităţii. Forul nu a făcut precizări privind sancţiunea pe care o riscă.
Aceasta este prima etapă a procedurii disciplinare, destinată să stabilească faptele, dar UEFA nu a făcut referire deocamdată ce încălcare a regulamentului său i-ar putea fi reproşată lui Marko Arnautovic.

Deşi jucătorul de origine sârbă şi-a cerut scuze pe Instagram faţă de „prietenii din Macedonia de Nord şi Albania“, evocând „schimburi aprinse în emoţia jocului“, el nu a dezvăluit cuvintele rostite. Mai mulţi reprezentanţi ai presei au susţinut că acesta l-a insultat pe fundaşul lui Leeds, Ezgjan Alioski, făcând referire la originile sale albaneze, după ce a înscris al treilea gol al partidei câştigate cu 3-1 de „Das Team“, duminică la Bucureşti.

Marko Arnautovic: „Eu nu sunt rasist!“

„Vreau să spun un lucru foarte clar: Eu nu sunt rasist!“, a precizat Arnautovic, adăugând că „apără diversitatea“.

„Îmi pare rău. Să uităm toată această chestiune, pentru că nu face parte din fotbal“, a mai spus fotbalistul, citat de agenţia austriacă APA şi Agerpres.

Federaţia de fotbal a Macedoniei de Nord (FFM) ceruse ca UEFA să ancheteze reacţia atacantului austriac Marko Arnautovic.

Introdus în repriza secundă a meciului câştigat de austrieci (3-1), Arnautovic a avut o aparentă explozie de furie în timp ce sărbătoarea golul marcat în minutul 89, înainte ca David Alaba, căpitanul echipei, să intervină pentru a-l linişti.

Austria va juca joi împotriva Olandei pe „Johan Cruyff Arena“ din Amsterdam. În aceeaşi zi, Macedonia de Nord va întâlni Ucraina pe Arena Naţională din Bucureşti.

Citeşte şi: Euro 2020 / Golul 700 din istoria Campionatului European s-a marcat la Bucureşti

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS