20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalEuro 2020 / Timothy Castagne a suferit o dublă fractură la faţă în meciul cu Rusia

Euro 2020 / Timothy Castagne a suferit o dublă fractură la faţă în meciul cu Rusia

Internaţionalul belgian Timothy Castagne a suferit o dublă fractură la faţă în prima repriză a meciului cu Rusia, câştigat de „diavoli“ cu 3-0, susţinut sâmbătă seara la Sankt Petersburg. Fundaşul a devenit indisponibil până la finalul turneului final, a anunţat Roberto Martinez, selecţionerul Belgiei, citat de AFP şi Agerpres.

Fotbalistul de 25 ani s-a ciocnit de mijlocaşul rus Daler Kuziaev, în minutul 26, şi nu a mai putut continua jocul, fiind înlocuit cu Thomas Meunier. Jucătorul Borussiei Dortmund s-a dovedit de altfel determinant în succesul belgienilor, cu un gol şi o pasă decisivă.
Transportat la spital, Castagne a fost supus unui control medical în urma căruia s-a stabilit că a suferit „o dublă fractură orbitală“, potrivit lui Martinez.
„Castagne nu va putea continua să joace. Are o dublă fractură. Cu siguranţă nu va putea disputa restul turneului“, a punctat tehnicianul spaniol.

Fotbalistul belgian, care evoluează în Premier League, la Leicester City, se afla la prima sa mare competiţie alături de selecţionata Belgiei.

Revine De Bruyne

Belgia, una dintre favoritele la câştigarea trofeului, nu a putut conta la meciul cu Rusia pe unul dintre cei mai buni jucători ai săi, Kevin de Bruyne. Acesta a suferit multiple fracturi faciale în cursul finalei Ligii Campionilor, disputată pe 29 mai, în care echipa sa, Manchester City, a fost învinsă la limită de Chelsea Londra (0-1).
De Bruyne şi-ar putea face, însă, apariţia pe teren la cel de-al doilea meci de la EURO 2020 al belgienilor, programat joi, la Copenhaga, împotriva selecţionatei Danemarcei.

Citeşte şi: Copa America 2021, la ora debutului. „Balul“ începe cu Brazilia – Venezuela

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS