6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalCampionatul European aşteaptă primul fluier. Vezi programul jocurilor!

Campionatul European aşteaptă primul fluier. Vezi programul jocurilor!

Decalat cu un an din cauza crizei sanitare, Campionatul European 2020 aşteaptă primul fluier. Cea de-a 16-a ediţie a turneului final va debuta vineri, 11 iunie, pe „Stadio Olimpico“ din Roma, cu meciul dintre Turcia şi Italia. CE se va încheia pe 11 iulie, finala fiind programată pe stadionul „Wembley“ din Londra. UEFA a decis ca denumirea competiţiei să rămână EURO 2020, chiar dacă aceasta are loc în anul 2021.

De menţionat este faptul că acest CE se va desfăşuta, în premieră, în mai multe oraşe de pe continent. Un alt lucru de subliniat este că EURO 2020 este a doua ediţie la care vor participa 24 de echipe, după cea din 2016, care a avut loc în Franţa.

Cele 11 gazde sunt: Amsterdam (Ţările de Jos), Baku (Azerbaidjan), Bucureşti (România), Budapesta (Ungaria), Copenhaga (Danemarca), Glasgow (Scoţia), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Roma (Italia), Sevilla (Spania) şi Sankt Petersburg (Rusia).

Arena Naţională organizează patru meciuri

România a primit dreptul de organizare a patru meciuri din cadrul EURO. Acestea se vor desfăşura pe Arena Naţională. Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală.

UEFA a menţionat patru scenarii operaţionale în contextul pandemiei de Covid 19: stadion deschis la capacitate maximă, deschis cu o capacitate de cel puţin 50%, stadion deschis cu o capacitate între 20-30% sau meciuri cu porţile închise. Pe 31 martie 2021, UEFA a decis să lase la nivelul autorităţilor locale decizia privind numărul de spectatori acceptaţi pe stadioane la meciurile turneului final.

Citeşte şi: UEFA a făcut un prim pas înapoi în „războiul“ cu Real Madrid, Barcelona şi Juventus

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS