10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalNicolae Dică: „Nu aş avea să le reproşez foarte multe jucătorilor“

Nicolae Dică: „Nu aş avea să le reproşez foarte multe jucătorilor“

Selecţionerul interimar al României U23 pentru cantonamentul din Spania, Nicolae Dică, nu s-a arătat îngrijorat după înfrângerea la limită, scor 0-1, din amicalul cu selecţionata Mexicului. Acesta a admis că au fost unele probleme în jocul tricolorilor, dar a punctat că a observat foarte multe lucruri de apreciat.

„Au fost multe lucruri pozitive. Pe faza defensivă am reuşit de multe ori să facem acel pressing sus, să recuperăm mingea în jumătatea adversă. Am reuşit acest lucru de multe ori… Pe faza ofensivă am avut unele probleme în ultimii 25 de metri. Am avut o posesie bună, dar în ultimii 25 de metri nu am reuşit să luăm mai multe acţiuni unu contra unu, să punem mai multe probleme adversarului.

Per total nu aş avea să le reproşez foarte multe jucătorilor, pentru că au avut o atitudine foarte bună. Suntem de puţine zile împreună şi trebuie să ţinem cont de asta. Am făcut şi o greşeală la acel gol, pentru că ştiam că ei sunt buni pe tranziţia pozitivă. Le-am cerut să nu pierdem mingea în zona centrală, mai ales în propria jumătate, pentru că ştiam că pleacă foarte bine pe contraatac şi aşa am primit golul. Dar trebuie să învăţăm din greşelile pe care le-am făcut şi să nu se mai repete la meciul cu Australia“, a spus Dică.

„Dacă am pierdut un meci nu înseamnă că o să ne obişnuim cu înfrângerile“

Nicolae Dică a dorit să precizeze că a fost doar un meci amical şi că, în momentul de faţă, România U23 este în căutări.

„A fost doar un meci de pregătire, în care am întâlnit Mexicul, o echipă foarte bună. Cred că Mexicul se va lupta pentru o medalie la Olimpiadă. Au venit cu 90% din jucătorii cu care vor merge la Olimpiadă, au o omogenitate mai bună. Ei au venit cu jucători născuţi înb 1997, 1998, 1999, iar noi cu jucători născuţi în 2002, 2001 şi 2000. Am adus tineri, pentru că am considerat că vor ajuta la ceea ce urmează la naţionala de tineret în viitor. Nu înseamnă că dacă am pierdut un meci o să ne obişnuim cu înfrângerile. Nu există aşa ceva! Cu toţii ne-am dorit să facem un rezultat bun. Vreau şi mai mult de la această echipă. Sper ca la meciul cu Australia să facem acest lucru şi să câştigăm“, a punctat Nicolae Dică.

Pentru România U23 urmează un alt test în cadrul stagiului de pregătire din Spania. Adversa tricolorilor va fi echipa similară a Asutraliei, meciul fiind programat marţi, de la ora 21.00 (Prima TV), tot la Marbella.

Citeşte şi: Marius Marin, după înfrângerea cu Mexicul: „Cred că am făcut un joc bun“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS