10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalFinală englezească în Ligă! Chelsea a trecut de Real și va juca cu City pentru trofeu

Finală englezească în Ligă! Chelsea a trecut de Real și va juca cu City pentru trofeu

Se pare că este anul echipelor englezești! După ce Manchester City a trecut de PSG în dublă manșă, în prima semifinală de Ligă, Chelsea a învins-o în această seară pe Real Madrid și astfel va juca, după multă vreme, în ultimul act al „competiției supreme“. După 1-1 în tur, la Madrid, Chelsea s-a impus pe „Stamford Bridge“ cu scorul de 2-0, la capătul unui joc pe care l-a dominat copios și în care și-a demonstrat valoarea.

Werner și Mount sunt cei doi protagoniști ai meciului retur, cei doi reușind să-și readucă formația în finala Ligii după 9 ani. Chiar dacă posesia a fost de partea spaniolilor, trupa lui Tuchel a propus o organizare de nota zece în defensivă, iar în atac a „mușcat“ în momentele cheie. Timo Werner a deschis scorul în prima repriză, în minutul 28, pentru ca tânărul Mount să aducă fericirea pe Bridge în minutul 85.

Putem spune, ca și o mică concluzie, că Chelsea a fost mult peste Real Madrid în ambele partide din această semifinală și merită pe deplin calificarea în ultimul act. După victoria cu Sevilla din grupe, „dubla” cu Atletico din optimi, Chelsea învinge a treia echipă din LaLiga în aceeași ediție.

Chelsea: Mendy – Christense, T. Silva, Rudiger – Azpilicueta (88, James), Kante, Jorginjo, Chilwell – Havertz, Werner (67, Pulisic), Mount (89, Ziyech). Antrenor: Tuchel.

Real Madrid: Courtois – Nacho, Militao, S. Ramos, Mendy (63, Valverde) – Kroos, Casemiro (76, Rodrygo), Modric – Vinicius Jr. (63, Asensio), Benzema, Hazard (89, Mariano). Antrenor: Zidane.  

Citește și: Sepsi – „U“ Craiova 2-0 / Alb-albaștrii au fost zero și la Sfântu Gheorghe

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS