14.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalCe surpriză! Julien Nagelsmann a lăsat-o pe Leipzig pentru rivala Bayern

Ce surpriză! Julien Nagelsmann a lăsat-o pe Leipzig pentru rivala Bayern

Una dintre surprizele începutului de săptămână vine din Germania. Julian Nagelsmann (33 de ani), cel care a pregătit-o pe Leipzig în acest sezon, este noul antrenor al lui Bayern Munchen. Anunţul a fost făcut de către clubul bavarez, pe un site de socializare.

Bayern Munchen a ajuns la un acord cu Leipzig, iar Julian Nagelsmann va prelua banca tehnică a campioanei Germaniei la finalul acestui sezon. Tânărul antrenor îi va lua locul lui Hansi Flick, care a cerut desfacerea contractului.

Julian Nagelsmann a semnat un contract pe 5 ani cu Bayern Munchen.

FC Bayern l-a instalat pe Julian Nagelsmann antrenor principal. Născut în Bavaria, antrenorul de 33 de ani va face trecerea de la Leipzig la Bayern pe 1 iulie 2021, înaintea noului sezon. Nagelsmann a semnat un contract pe 5 ani, valabil până pe 30 iunie 2026. Anunţul vine după ce Bayern a acceptat cererea actualului antrenor, Hansi Flick, de încheiere a contractului pe 30 iunie 2021, cu doi ani mai devreme decât data expirării sale“, a anunţat Bayern Munchen, într-un comunicat oficial.

Record greu de egalat

Aşa cum precizează presa germană, Leipzig va primi 25 de milioane de euro plus bonusuri de performanţă pentru că i-a dat drumul antrenorului care a dus-o în sezonul trecut până în semifinalele UEFA Champions League. Este un record mondial în istoria sportului, în privinţa unui antrenor.

În vârstă de 33 de ani, Nagelsmann antrenează în Bundesliga deja de 5 ani. La vârsta de 28 de ani a devenit cel mai tânăr manager din campionatul german, în momentul în care a preluat-o pe Hoffenheim. A reuşit să ducă echipa de pe un loc retrogradabil în zona de Champions League.

Succesul de la Hoffenheim l-a propulsat pe Nagelsmann, după 3 ani, la Leipzig, formaţie pe care a dus-o în semifinalele UEFA Champions League în sezonul trecut. 

Citeşte şi: Volei / România, învinsă de două ori de Grecia într-un stagiu de pregătire

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS