11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal„U“ Craiova - CFR Cluj, 0-0 final. Am atacat, bară am dat, iar la final un punct am luat

„U“ Craiova – CFR Cluj, 0-0 final. Am atacat, bară am dat, iar la final un punct am luat

Final: „U“ Craiova – CFR Cluj 0-0.

min. 89: Căpățînă și Fedele își fac și ei loc pe teren în ultimele minute de joc. Camara și Cicâldău au fost schimbați.

min. 85: Intră și Rondon la CFR în locul lui Omrani.

min. 82: Vătăjelu a fost aproape de un euro-gol. Fundașul Științei a trimit un șut puternic de la peste 25 de metri, dar Bălgrădean a respins în corner.

min. 79: Dacă ocazii nu avem, facem schimbări. Baiaram este înlocuit cu Cîmpanu.

min. 71: Manea și Carnat au intrat pentru CFR. Înlocuiți au fost Ciobotariu și Sigurjonsson.

min. 68: Sigurjonsson a încercat să-l surprindă pe Pigliacelli cu un șut de la distanță, dar mingea s-a scurs pe lângă poartă.

min. 66: Craiova nu prea mai contează în ofensivă, mijlocul este foarte fragil, iar CFR simte acest lucru și presează. Încă 25 de minute până la ultimul fluier.

min. 59: Dublă schimbare la Universitatea. Koljic l-a înlocuit pe Tudorie, în timp ce Vătăjelu l-a schimbat pe Vlădoiu.

min. 57: Burcă a trimis cu capul foarte aproape de poarta lui Pigliacelli și a semnat o nouă șansă bună pentru CFR.

min, 50: Știința începe în ofensivă, punând pressing pe apărarea clujenilor.

S-a reluat partida.

Pauză: „U“ Craiova – CFR Cluj 0-0.

min. 45: S-au arătat trei minute de prelungiri.

min. 33: Ce șansă pentru Tudorie. Bordeianu nu l-a observat pe Tudorie, care a speculat o pasă eronată a mijlocașului ardelenilor și a scăpat singur cu Bălgrădean. Atacantul Științei a driblat portarul clujenilor, a intrat în unghi, iar șutul trimis a șters bara și a ieșit în out de poartă.

min. 30: CFR a început să țină mai mult de minge și s-a instalat, ușor-ușor, în jumătatea alb-albaștrilor. Știința încearcă să „muște“ pe contraatac.

min. 23: Bară și pentru CFR. Omrani a trimis din centrul careului direct în bara din dreapta a lui Pigliacelli, mingea a ajuns la Bordeianu, care a fost oprit în doi timpi de Pigliacelli. Duel tensionat în Bănie!

min. 18: Nu este noroc! Nistor trimite un „trasor“ de la peste 20 de metri, dar mingea a lovit, din nou, bara lui Bălgrădean. A doua mare oportunitate de gol pentru băieții noștri.

min. 17: Craiova se află în posesia mingii, dar fără a pune probleme la poarta lui Bălgrădean. Baiaram este din ce în ce mai prezent în meci, în timp ce oaspeții preferă, pentru moment, să rămână în defensivă.

min. 9: Șansă mare pentru Universitatea! Baiaram a deviat pe spate cu capul o minge venită de la Cicâldău, dar „balonul“ a lovit bara transversală. Meciul se animează!

Min. 8: Gâdea este înlocuit rapid la CFR cu Chipciu.

min. 5: CFR înscrie, dar golul a fost anulat pe motiv de offside la Omrani. Tușierul a văzut foarte bine o fazo complicată, iar scorul rămâne 0-0.

Partida a început.

„U“ Craiova întâlnește astăzi, de la ora 21.30, pe stadionul Ion Oblemenco, pe CFR Cluj. Meciul contează pentru ultima etapă din campionatul regular din Liga 1, iar GdS vă va ţine la curent cu evoluţia scorului şi cu momentele importante ale meciului.

„U“ Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Papp, Constantin, Bancu – Mateiu, Nistor, Cicâldău – Camara, Tudorie, Baiaram. Antrenor: Ouzounidis.
Rezerve: Popescu – Vătăjelu, Bălașa, Bic, Fedele, Căpățînă, Cîmpanu, Mamut, Koljic.

CFR Cluj: Bălgrădean – Malicio, Burcă, Ben Youssef, Ciobotariu – Bordeianu, Aurelio, Sigurjonsson – Păun, Gîdea, Omrani. Antrenor: Iordănescu.
Rezerve: Arlauskis – Manea, Susic, Latovlevici, Hoban, Chipciu, Carnat, Fernandez, Debeljuh.

Partida va fi arbitrată de Ovidiu Haţegan (Arad). Acesta va fi ajutat de asistenţii Radu Ghinguleac (Bucureşti) şi Sebastian Gheorghe (Suceava). Al patrulea oficial a fost numit Marian Barbu (Făgăraş).

Date statistice:

18 decembrie 2020, Universitatea Craiova – FCSB 0-2 a fost ultima înfrângere suferită de olteni pe teren propriu în campionat. Au urmat patru succese şi trei rezultate de egalitate.

Alb-albaştrii au marcat cel puţin un gol în 10 dintre cele 14 jocuri disputate acasă în ediţia curentă.

11 victorii, o remiză şi două partide pierdute este palmaresul înregistrat de clujeni pe teren advers în sezonul actual.

Ardelenii au marcat cel puţin un gol în 13 dintre cele 14 deplasări din campionatul 2020/2021.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de 23 de ori în principala competiţie internă, de șapte ori s-au impus craiovenii, de nouă ori au câştigat clujenii, iar alte șapte partide s-au terminat la egalitate.

Palmares cu Universitatea gazdă: 11 meciuri – 4 victorii U Craiova – 3 remize – 4 succese CFR Cluj.

Primul meci a avut loc pe 7 decembrie 2014, CFR Cluj – Universitatea Craiova 0-0. Ardelenii erau antrenaţi la vremea respectivă de Francisc Dican, în timp ce pe banca oaspeţilor se afla cuplul Emil Săndoi – Sorin Cârţu.

Întâiul succes din contul Craiovei a venit în ultima rundă a ediţiei 2014/2015, pe 30 mai, 3-0 pe „Extensiv”, marcatori Bawab – dublă şi Alex. Băluţă. Victoria i-a urcat pe alb-albaştri un loc în clasamentul final, până pe 5. CFR avea să termine sezonul pe 3.

Prima victorie bifată de clujeni: 27 februarie 2016, Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1.

Cea mai mare diferenţă de scor: 26 mai 2016, CFR Cluj – Universitatea Craiova 4-0 (Camora, Jakolis dublă, Petrucci), rezultat decisiv pentru vizitatori în ratarea calificării în cupele europene.

Un meci special a fost cel din 3 august 2020, Universitatea Craiova – CFR Cluj 1-3 (Nistor / Vinicius, Boli, Deac), joc la finalul căruia ardelenii au cucerit al 6-lea titlu din istoria clubului.

Cea mai recentă întâlnire directă: 22 decembrie 2020, CFR Cluj – Universitatea Craiova 0-0.

Edward Iordănescu vs Universitatea Craiova: 12 jocuri în toate competiţiile – o victorie – 6 remize – 5 înfrângeri.

Liga 1, etapa 30

Vineri, 9 aprilie: Astra Giurgiu – UTA Arad 0-0, Dinamo – Academica Clinceni 1-3, FC Argeş – Chindia Târgovişte 3-1, FC Voluntari – FC Botoşani 1-1.
Sâmbătă, 10 aprilie: Sepsi Sf. Gheorghe – FCSB 1-1.
Duminică, 11 aprilie – ora 21.30: Universitatea Craiova – CFR Cluj.
Luni, 12 aprilie – ora 17.30: Poli Iaşi – FC Hermanstadt, ora 20.30: FC Viitorul – Gaz Metan Mediaş.

Citeşte şi: Liga 1 / Clinceni și Botoșani completează play-off-ul. Chindia a capotat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS