15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalBayern Munchen şi Chelsea pornesc ca favorite în sferturile Ligii

Bayern Munchen şi Chelsea pornesc ca favorite în sferturile Ligii

După spectacolul de ieri, din partidele de pe „Anfield“ şi „Alfredo di Stefano“, în această seară vom avea alte două partide care promit spectacol mult, dar şi incertitudine. Începând cu ora 22.00 se vor disputa jocurile Bayern – Paris Saint-Germain şi Porto – Chelsea, ultimele din cadrul sferturilor de finală. Ambele dueluri par extrem de echilibrate, echipele prezentând loturi puternice, dornice de performanţă şi în acest sezon.

Bayern atacă Parisul fără Lewandowski

Meciul tur dintre Bayern Munchen şi PSG, poate cel mai spectaculos duel al sferturilor de finală, se va disputa în „Bavaria“, pe „Allianz Arena“. Bayern bifează sferturile de finală după două victorii în optimi, 4-1 şi 2-1 cu Lazio. „Bavarezii“ vor trebui, însă, să se descurce fără Robert Lewandowski, marcatorul a 42 de goluri în toate competiţiile sezonului, accidentat la naţionala Poloniei. Bayern a suferit şi în weekend, dar s-a impus cu 1-0 într-un derby de clasament cu Leipzig. Va urma, acum, un duel foarte important cu Paris Saint-Germain, într-o reeditare a finalei Ligii Campionilor din 2020. Atunci, elevii lui Hansi Flick au câştigat cu 1-0, printr-un gol marcat de Kingsley Coman. Bayern s-a impus în 3 din ultimele 5 meciuri directe şi nu a mai pierdut acasă cu PSG din 1994.

Gruparea din capitala Franţei are mari probleme în Ligue 1, unde e posibil să nu câştige titlul în acest sezon. Formatia lui Mauricio Pochettino a suferit încă o înfrângere, 0-1 pe teren propriu cu liderul Lille, ce a luat un avans de 3 puncte cu 7 etape rămase de disputat. Totuşi, parizienii au impresionat în optimile de finală, unde au trecut cu 5-2 la general de Barcelona. În afara lui Paredes, care este suspendat, şi Verratti şi Bernat care sunt accidentaţi, Pochettino se poate baza pe un prim 11 foarte puternic, din care nu vor lipsi Kyllian Mbappe sau Neymar.

Bayern rămâne favorită şi fără Lewandowski, dar Paris Saint-Germain va încerca să producă surpriza la Munchen. De remarcat faptul că „bavarezii“ nu mai ţin de minge atât de bine în ultima perioadă. Bayern a bifat posesii de 57% (cu Bremen), 57% şi 58% (cu Lazio) şi chiar 48% în weekend cu Leipzig. De partea cealaltă, PSG este o echipă de posesie, Pochettino fiind un antrenor ce adoră posesia.

Chelsea, umilită înainte de meciul cu Porto

În ultimul sfert de finală se vor duela FC Porto şi Chelsea, pe Estadio Ramon Sanchez Pizjuan, din Sevilla „Londonezii“ au fost „deraiaţi” chiar înainte de disputa cu Porto, de la Sevilla (din motive de securitate). Sam Allardyce şi West Bromwich Albion au câştigat în weekend cu 5-2 pe „Stamford Bridge”, în urma unui duel în care „albaştrii” au ramas în 10 oameni în prima repriză, după eliminarea lui Thiago Silva. În schimb, Porto a învins-o greu pe Santa Clara, scor 2-1, şi se menţine pe locul 2 în clasamentul intern.

Porto reprezintă cea mai „exotică” prezenţă din sferturile competiţiei. Lusitanii au reuşit o mare surpriză în optimile de finală, atunci când au eliminat-o pe Juventus.

Citeşte şi: Liga Campionilor revine cu dueluri de gală în sferturi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS